Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Tko nas pravi magarcima?

Image Hosted by ImageShack.us



„Ako pravnici EU procijene da Hrvatska svojim pregovaračkim dokumentima prejudicira granice sa Slovenijom, Hrvatska je spremna povući dijelove tih dokumenata, tvrde dobro obaviješteni izvori u Vladi. I to nakon što je Vlada takvo rješenje, kada ga je prvi put prije nekoliko mjeseci predložila Slovenija, odbila s indignacijom.“ (J.L. 2009-06-28)

Na istoj strani istog lista podtekst „Razotkrivamo: Četiri lažne teze Vlade i premijera“.
Prva od njih je vladina teza: Hrvatska ne smije dati ni milimetar teritorija! No: „budući da granica nije utvrđena, ne možemo tvrditi da je nešto hrvatsko niti slovensko. (…) U Piranskom zaljevu nikada u povijesti nije postojala granica: u bivšoj državi NISU postojala razgraničenja na moru, a argumenti obiju strana potvrđuju da ni tada nije bilo jasno gdje je bila. Određujući granicu ni Zagreb ni Ljubljana ne uzima tuđi niti daruje svoj teritorij jer nije poznato što je čije.“

I?! Kaj bumo ve? Kaj se to ponavla ZERP i „čvrsti“ stav (posebno stranke HSS zvane „bandijera“) da od njega ne bumo odstupili? Ili još ranije u svezi generala Gotovine: „Nema prodaje - nema predaje!“ Topničkih dnevnika nema, pa ima, ali ne znamo gdje su – možda su uništeni, ali ne znamo tko ih je uništio itd. itd. Sve mi to sliči na onu vojničku floskulu kad dođe do gustog – mi se ne povlačimo, samo se pregrupiramo na bolje položaje! Već čujem obrazloženje našeg trenutačnog nam Premjera: „Ja nisam rekao da ne damo ni pedalj mora, već da ne damo ni pedalj teritorija!“ Ili pak i on morsku površinu smatra, poput prvog nam Predsjednika koji je temeljem te tvrdnje gotovo podvostručio površinu Hrvatske, kao „teritorij“?

A onaj drugi citat? Vidi ti!
Sad ispada da ni s pravnog stajališta nismo baš sasvim u pravu. Svojatamo nešto što nigdje ne stoji da je naše. Da bi moglo biti tek kada se razgraničimo s mrskim nam Slovencima. A do jučer je Vlada tvrdila da granica u Piranskom zaljevu postoji i da je samo treba potvrditi po principu ekvidistance! A sad najednom ispada da ta granica NIKADA nije bila definirana! Opa bato, kako bi rekli naši drugi mrski susjedi –Srbi! (Sve se bojim da će upaliti lijevi žmigavac i forfarati nas na putu u EU ako nastavimo s ovako „pametnom“ politikom kameleona!?)

Srećom za nas, naš trenutačni nam Premijer nikada ne laže samo ponekad ne govori istinu! Nije mu to prvi put.

Ako je to sve istina (jer danas čovjek ne može vjerovati nikome, grubo rečeno ni vlastitoj materi) tko će odgovarati za kašnjenje ulaska Hrvatske u EU i svu štetu što je od tog kašnjenja proizašla. Još tamo od 1995. Sad postaje jasnija želja trenutačnog nam Premijera da se kandidira za Predsjednika RH. A ako još HDZ izgubi na slijedećim parlamentarnim izborima, a izbore dobije opet neka zbrda zdola sklepana koalicija na čelu s bezličnim SDP-om, moći će slijedećih pet godina upirati prstom na njih da su krivi zbog fijaska ulaska Hrvatske u EU. Kao, da ste glasovali za HDZ, uz moj blagoslov kao Predsjednika RH mi bi sigurno bili za godinu dana u EU. Pri tome i On (da li?) zaboravlja da smo prema Njegovim riječima još 2007. trebali biti u EU.

A ako ga puk izabere za Predsjednika, umjesto da ga pošalje u ropotarnicu povijesti, e onda zaista nismo zavrijedili ništa više od toga da budemo konobari, konjušari „cara“(kao Đimi Stanić u svojoj antologijskoj pjesmi), neo-robovi u neo robovlasničkom društvu.

I tko koga tu pravi magarcem, za Dalmatince, tovarom?

S velikim nestrpljenjem očekujem nastavak trakavice zvane: „Naš put u EU.“


Post je objavljen 28.06.2009. u 14:09 sati.