Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nsist

Marketing

Plati pa se rugaj: za Umjetničku i Medicinu po deset tisućica


NA PREDDIPLOMSKIM STUDIJIMA SE NUDI 3393 UPISNA MJESTA

Image Hosted by ImageShack.us

Prema planu upisa studenata za iduću akademsku godinu splitsko Sveučilište na preddiplomskim i integriranim sveučilišnim studijima nudi ukupno 3393 upisna mjesta, dok će se na stručne studije moći upisati 1722 kandidata.

Studentima koji završavaju preddiplomski studij i žele nastaviti obrazovanje nudi se ukupno 1823 mjesta, a 120 kandidata moći će se upisati na specijalistički diplomski stručni studij.

Od 5115 budućih akademaca, njih 1609 studirati će uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, dok će ostali morati sami plaćati školarine.

- Zbog gospodarske situacije, Senat Sveučilišta već je u travnju jednoglasno usvojio odluku da se školarine za iduću akademsku godinu neće povećavati, već će biti iste kao i prošle godine - rekao nam je Ivan Pavić, rektor Sveučilišta.

Visina školarina za brucoše iznositi će sedam tisuća kuna za studije koji se izvode u znanstvenom i nastavnom području društvenih i humanističkih znanosti, a osam tisuća kuna za studije koji se izvode u području tehničkih i biotehničkih znanosti, te za studije fizičke kulture i fizike.

Najveću svotu brucoši će morati izdvojiti za studije koji se izvode u području biomedicine, zdravstva i prirodnih znanosti te umjetničke studije, i to 10 tisuća kuna.

Troškovi razredbenog postupka jednaki su za sve fakultete, te će budući studenti fakultetima koji provode razredbeni postupak bez razredbenog ispita platiti 100 kuna, a onima s razredbenim ispitom 200 kuna.

Troškovi upisa i upisnih materijala naplaćuju se 350 kuna.

Izvor: Slobodna Dalmacija



Post je objavljen 26.06.2009. u 00:45 sati.