Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cocktailbridge

Marketing

Mozgolomac #002: Bridž u Litvi

Na zadnjem klupskom turniru ove sezone igrala je Liepa Bikulčiene iz Litve, profesorica matematike na tehničkom univerzitetu iz Kaunasa. Došla je u Cavtat na konferenciju i iskoristila slobodnu večer da upozna naš klub.

U Litvi igra nekih tristotinjak igrača u dva kluba: veći u glavnom gradu Vilnusu i manji klub u Kaunasu. Kaunas ima oko pedesetak članova i obično igraju na pet šest stolova. Liepa je naučila bridž prije četiri godine: igra redovno dva puta tjedno i sudjeluje na takmičenjima poput timske lige te putuje na turnire čak i u Bugarsku. Njen suprug isto igra bridž ali ne igraju zajedno - vrlo mudro. U Litvi je bridž pod velikim uticajem Poljaka: koriste njihovu opremu i programe, putuju na turnire u Poljsku.

Igrali smo obranu na bordu 15: Atakirao sam mali herc koji je partnerica uzela asem i vratila pik. Očistio sam pikove sa stola i izvođač je krenuo sa visokim trefovima: prvi tref je pratio, na drugi je odbacio herc a na treći karo. Četvrti je porezao a partnerica je škartala mali herc. Izvođač igra adute, kako se branite? Što ima izvođač?

WestNorthEastSouth
Pass111
23Pass4
PassPassPass



J 2
6
K Q 9 8 3
A K Q 8 3
A 10
J 8 3
J 10 4 2
J 9 7 2


Prethodni mozgolomac.


Post je objavljen 25.06.2009. u 12:17 sati.