Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gabicaklacic

Marketing

Promjena ponekad dobro dođe.....

Zahvale

Zahvaljujem se svojim podrškama Luciji(Lucinda Howell),
Karolini(Kelly Clarkson) , Đurđici (Rainelle Rosier). One
Su me podržavale i tjerale da idem dalje. Nikada ne bih
Uspjela bez vas moji najdražih vampirica i hibrida.
Također puno zahvale RBD, Green day
Koji su mi dali inspiracije za neke djelove.


UVOD

Gabrielle Foren-Swan upravo se doselila u jedno od najkišovitijih mjesta u državi Washington. Forks. Gaby će tamo upoznati famoznu obitelj Cullen te s njima postati najbolja prijateljica, i njihova sestra. Ali Gabriellu prošlost počinje sustizati, i donosi joj razne nevolje. Sve će se promjeniti u njeznimo životu kao kapljica kiše koja padne na tlo. Tako će njezin život prmjeniti njezina nova obitelj Culleni, i jedna neočekivana kapljica kiše.


Proljetna kiša uvijek nas iznendai.
Svaka kiša donosi novo iznenađenje, novo otkriće.
Jer kada kiša prestane, stvori se nešto novo,
nešto neviđeno!
A poslje mnogo kiša, mnogo godina, na vidjelo izađe nešto zaboravljeno
.






Napokon sam bila sigurna da je odjeća koju imam na sebi, i frizura savršena za ovaj izlazak. Nakon dugog razmišljanja odlučila sam se za obične tamne traperice i bijelu pamučnu majcu kratkih rukava i cipele na peticu. Za kosu sam odlučila da mi bude pri kraju vrhova malo frčkasta. Nisam stavljala make up jer nisam voljela a moje oči neke plavo-zelene boje bile su lijepe i bez sjenila. Uf! Napokon gotova i spremna za ovu posljednju večer koju ću provesti sa prijateljicama ovdje u Philadelfiji. Napokon za tu odluku seljenja bila sam si sama kriva. Nakon što sam tisuću puta o tome razmišljala da li da ostanem s majkom ili ne uvijek sam došla na rešenje,ali ipak odvajanje od majke bilo mi je teško. To sam radila zbog njezine sreće. Moja majka Renée preudala se za Phila igrača baseballa u maloj ligi a on stalno putuje. Moja majka bi sa mnom ostajala kod kuće ali znala sam da bi bila sretnija kada bi bila s Philom. Tako sam pametna ja došla do zaključka da bih se trebala presliti svoj ocu Charliju u Forks. Naravno smatram da je to dobra ideja malo provesti vremena s ocem, a i to mi ne bi škodilo da ...-BIB!BIB!-oglasila se truba iz dvorišta znala sam što to znači predobro sam znala. Moje četri naj frendice vode me u najluđu noć u mome životu...Naravno na tu ideju došla je Kelly naj luđa od nas pet. Ona je bila sitna luda djevojka ravne smeđe kose i neke zelene nijanse boje očiuj. Uvijek je bila za zabavu i stalno je tražila izlike za tulumarenje. U životu joj je bilo sve ravno i ništa joj nije smetalo, osim naravno dosađivanja i nepristanaka na neku njezinu ideju. S njom se odmah složila i Lucy. Lucy je bila pomalo čudna obožavala je emo stil i sve vezano uz njega ali nikad nije se oblačila kao emo ili ponašala kao jedna od njih što je bilo pomalo čudno. Ali ipak voljela sam ju i bila je prava frendica kakvu samo možeš poželiti. Ona je jako visoka i ima gustu smeđu frčkavu kosu s plavim pramenovima i smeđe oči i jako je lijepa kao i sve moje frendice. Zatim je tu bila i Mary jako ljupka djevojka i jako pametna. Ona je imala crnu kosu i također smeđe oči. I na kraju tu je bila Ashly. Djevojka guste crne kose i smeđih očiju vrlo zabavna i pametna. I naravno sve su bile lijepo pocrnjele od sunca dok sam ja bila blijeda ko sir....
-Gaby!-začula sam majčin glas dok sam razmišljajući slazila niz stube.
-Da, mama?-
-Lijepo se zabavi. I pozdravi ih i neka one pozdrave doma. OK?-
-Da naravno mama.-
-Ok. Hajde sad briši nemoj ih pusti da čekaju.-
-Hoću mama. Bok!-zalupila sam vratima za sobom dok sam izgovarala posljednj rječ. A onda sam ugledala sjajni crveni auto moje frendice Ashly.
-Ej Gaby! I onda jesi li spremna za najluđu noć u tvom životu?-čim sam otvorila vrata auta upitala me Kelly.
-Da Kelly nažalost jesam.-a Ashly je upalila motor i krenula.
-Daj Gaby nismo ništa mislile loše a ovo ti je zadnaj noć...-odmah se oglasila Mary
-Ma daj Mary znam ja to nemoj odmah biti tužna i ispričavati se sve pet, ok?-prekinula sam je u njezinom ispričavanju. Klimnula je glavom. Nekoliko minuta smo sve šutile a onda sam se ja oglsila.
-Onda kamo me vodite u neki jadan klub ili na neku vrlo skupu večeru?-upitala sam malo zafrkavajući ih a ujednom iz znatiželje mrzila sam iznenađenja!
-Nećemo ti reći, jel tako curke?-rekla mi je Ashly.Sve su zajedno klimnule s glavom kao da se slažeju.
-Gah!! Mrzim iznenađenja!-Rekla sam dureći se i da bih poboljšala dojam prekrižila sam ruke i napravila dureću facu. Sve su se samo nasmijale na to a onda sam žačula Lucyn glas prvi put večeras.
-I kako se sad osjećaš? Sad kad se seliš, sad kad sve odavde ostavljaš za sobom?-upitala me tako tužnim glasom kakav od kad je poznajem nije izgovorila.
-Ali curke pa neću ja vas zaboraviti ustati ćemo mi u kontaktu. Vi će te mene zvati a ja ću vas posjetit tijekom praznika obećajem!-Rekla sam i je sad tužnim glasom a i suza se spustila odmah poslje govora. Mrzim plakati.
-Ma znam ja to nego što ako nađeš neke nove prijateljice. Čak bolje od nas?-sad se i Mary oglasila.
-Gah! Curke nema boljih od vas vi ste najbolje na svijetu jedino kog mogu upoznati je neki dečko i ništa više makar mislim da se to neće ostvariti.-
-Ček, ček pa ti to namjeravaš ostaviti Mihaela?-uzbuđeno je upitala Kelly a i znala sam i zašto. Moj dečko Mihael bio je jako zgodan a i bili smo skupa tek mjesec dana ali on se sviđa Kelly pa je ona u tome vidjela šansu. Naravno nisam o tome razmišljala ali da ostaviti ću ga nisam luda da pokušam vezu na daljinu.
A onda sam si zamislila Kelly kako ganja Mika po hodnicima i kako ga prati. Postala sam ljumoborna. Ali nisam se mogla sudržati da se ne nasmijem na samu pomisao Kellynog navaljivanja da se svidi Miku. Kelly je uvijek bila pomalo smješna kada se upucavala dečkima. Makar se radilo o mom dečku. A zatim me ponovno obuzela ljubomora. Mogla bi barem pitati za dopuštelja....
A onda sam shvatila da svi čekaju moj odgovor.
-Da mislim!-rekal sam joj. A onda se auto zaustavio sad sam vidjela kuda me vode. U kino!
-Pa to je čudno od tebe da si ga odlučila ostaviti.-komentirala je Ashly.
-Pa ne mislim imati vezu na daljinu.-nije mi se više dalo o tome pa sam promjenila temu.
-Što idemo gledati?-upitala sam ih znatiželjno.
-Vidjeti ćeš.-oglasila se Ashly
Gledale smo neku akcisku komediju s Will Smith i još nekima koje nisam poznavala. Jako mi se svidjela nije bilo mnogo akcije i bilo je puno smješnih stvari tako da sam se skoro cijelo vrijeme trgala od smijeha. Nakon toga su me odvukle u neki otmjeni talijanski restoran. Bilo mi je jako ugodno tamo a i jako lijepo. Cure su naručile špagete. Makar to nisam htjla jesti. Ali nemogu se žaliti bile su jako ukusne. A onda je konobar donio račun a ja sam pohitala za svojom torbicom kada me je Ashly zaustavila.
-A ne,ne. Ti ne plačaš mi častimo.-rekla mi je s smješkom. Samo sam ju blijedo pogledala i kiselo nasmijala. Kad smo izlazile iz restorana odlučila sam se požaliti.
-Znate ovo me već polaku živcira!-Rekla sam to ljutim glasom.
-Što to?- upitala me Mary.
-Pa to što me častite. Stvarno cure spiskat će te sav svoj novac na mene.-rekla sam još žaleći se.
-Pa Bells poanta je da ti ne platiš ništa.-rekla mi je Lucy dok smo ulazile u auto. Sada je opet bila vesela stara Lucy a ne onakva tužna kakva je bila s početka izlaska.
-Gah!! Ali potrošit ćete si pare misli....-prekinula me Lucy
-Dosta prigovora evo više te nećemo častiti. Uostalom sada sljedi zadnja postaja našeg plana.-rekla mi je to s nekim zlobnim smješkom od kojeg sam se naježila. Pa za ime Boga što one to meni spremaju.
-Zašto se tako zlobno smiješ?-upitala sam je makar sam znala da mi neće ništa odati ali vrijedi pokušati.
-Tko ja?-upitala me zbunjeno. Dobro to nije bilo čudno, ona je bila poznata da je ponekad zbunjena, ok dosta zbunjena...
-Da ti!-
-Pa ništa, što bih se smijala?-ponovno je ponovila onaj isti smješak.
-Ne mislite vi mene oteti kako bih ostala ovdje?-upitala sam preplašeno.
-Pa o tome nismo razmišljale ali kad već predlažeš.-zamišljeno je dodala Kelly.
-Vidjeti ćeš za par minuta nije ništa strašno.-smirila me Mary. Mary nas je uglavnom smirivala, tješila, bila je predobra frendica čak i za mene. Stvarno nisam zaslužila ni jednu ovakvu frendicu.
-Onda ok hvala Mary.- ali sad su se sve smješile s očekivanjem
-Nema ne čemu.-rekla mi je s smješkom.
Tih par minuta brzo je prošlo čak mi se čini da su prošle sekunde a ne minute kada se auto zaustavio pred Kellynom kućom. Kellyina kuća bila je velika i raskošna. Od uvjek mi se sviđala. Ne samo što je bila već već je bila i lijepša od moje. Kellyni roditelji bili su bogati pa je ona uglavnom imala sve. Nije mi bilo jasno zašto idemo kod nje a i sada mi je bilo jasno zašto su tako lako rekle da me više neće častiti kod Kelly nema ništa što se može kupiti.
-Ok! Što mi radimo ovdje?-upitala sam dok sam izlazila iz auta.
-Vidjet češ.-opet Lucy i onaj zlobni smješak e sad sam es stvarno bojala.
Otvoril sam vrata Kellyne kuće jer je ona inzistirala da ih ja otključam i otvoim a zatim...
-IZNENAĐENJE!!!!!!!!!!!!!-viknuo je zbor nekih mojih poznanika njihovih roditelja i moje mame. A onda sam shvatila da je ovo upravo sve za mene. To bi objašnjavalo Lucyin zlobni smješak. Tulum iznenađenja. Gah!! Mrzim iznenađenja. A onda mi je pogled pao na ogroman natpis koji je visio nasred sobe.
ZBOGOM GABY, ALI UMPANTI NE ZAUVJEK!!!!!!
A onda mi je pogled pao na Mihaela otrčala sam mu u zagrljaj. Tulum se razbuhtao a ja sam donjela odluku i pozvala Mihaela u dvorište.
-Mike moram ozbiljno razgovarati s tobom.-rekla sam sva nervozna
-Pucaj, Gaby!-rekao je s smješkom
-Znaš da se selim...-kako glupi početak naravno da zna da se selim ali ipak nisam zastala -i mislim da bi najpametnije bilo da prekinemo jer i tebi i meni ok tebi bi jako bilo teško ne naći novu curu..-dok meni dečka da... -i kad tad bi me prevario pa smatram da je najpametnije da prekinemo i da ne pokušavamo vezu na daljinu-napokon sam bila gotova i čekala njegovu reakciju.
-Pa ovaj čuj nisi me baš jako izneneadila. Znam da je veza na daljinu teška a mi smo mladi pa ja mislim da je to pametna odluka.- složio se samnom? Pa bar sam malo očekivala da me moli ali ok kad je tako tako je a onda je opet progovorio.
-I također mislim da bi bilo bolje da mi službeno prekinemo tek kad uđeš u avion.-ova mi se ideja sviđala i tekako mi se sviđala.
- Da!!!» malte sam vrisnula...- To je najbolja ideja koju sam danas čula.-
Uzvratio mi je s smješkom i nježno poljubio. Ostatak večeri prošao je mirno maja mama otišla je odmah poslje devet a ja sam ostala. Sve je bilo tako prelijepo naravno ako izostavimo ono s Mihaelom.
-Cure ovo je bila najbolja večer mog života.-rekla sam ih dok su me vozile doma. Dobro Ashly je vozila a mi smo samo bile njezine putnice.
-Znale smo da će ti se svidjeti.-rekla mi je s smješkom Mary
-Da znale smo.-rekla je dureći se Lucy, očito je očekivala da ću se razbjesniti kada vidim da su mi pripremili tulum iznenađenja.
-Pa onda ovo je naš zadnji izlazak.-tužno je dodala Kelly
-Naravno da nije pa vidjeti će mo se mi još. Ako ne izlaziti ćemo preko telefona.-rekla sam s smješkom a one su se zajedno smijale sa mnom. A onda sam iza nas primjetila Mihaelov auto sljedili li on to mene?
-Gaby gle upoznati ćeš nove frendice i frendove i poslje mi ti nećemo faliti.-rekal je tužno Ashly.
-Gle Ash nema boljih frendica od vas nebih mogla niti jednu frendicu kako vas volim. Kužite? I službeno vam obećajem da...-
-Nemoj ništo obećavati jer prekršiti ćeš obećanje. Gle ja osobno vjerujem da ćeš upoznati nekog boljeg od nas.-prekinula me Mary.
Auto je zastao i izašle smo van. Prve su me dohvatile ruke od Kelly.
-Falit ćeš mi Gaby. Stvarno ćeš mi faliti frendice moja!!!- rekla je kroz plač Kelly.
-I ti ćeš meni faliti Kelly posjeti me ćim budeš mogla i ja ću tebe. Ok?-
-Da!- rekla mi je još plačući
-Volim te Kelly!-
-I ja tebe Gaby!!-
A onda su me dohvatile ruke od Mary pa sam i s njom ponovila razgovor kakav s Kelly i tako isto s Ashly a onda me dohvatila Lucy.
- Slušaj me dobro!!! Da si me zvala barem jedan put na tjedan ako nečeš znaš da ću osobno tamo doći i ubitite ovim vlastitim rukama-dok mi je to govorila pokazala mi je svoje ruke. Samo sa se kiselo nasmješila na njezinu šalu;trenutno mi zbilja nije bilo do nikakve šale.
-Znam ja to evo obećajem da ću te nazvati kad stignem u Forks- a onda sam primjetila Kellyn oštar pogled -ovaj mislim sve ću vas nazvati makar morala nabiti tako veliki račun!- Ashly se nasmješila mojoj malo mutavoj šali i dodala
-Ma Gaby ne brini se svaka će ti platit mali dio računa!!- A onda sam opazila kako je Lucy strjela pogledom; i ona je to primjetila pa se zajedno samnom nasmijala. A onda je usljedila minuta neugodne šutnje pa sam odlučila prva nešto reći.
-Curke fakat će te mi faliti i sve ovo naše druženje.-Rekla sam to tihim glasićem. Nisam bila sigurna da su me dobro čule dok nije Mary progovorila.
-Gaby svima će ovo faliti.-Kazala mi je opušteno ali u oku joj se vidjelo da će svakog trenutka spustit suza. Ali nisam ništa rekla samo sam složno klimnula glavom.
-O pa već je toliko sati cure ja moram doma!!!-oglasila se Ashly
-Gle stvarno. Onda idemo mi Gaby, vidimo se za praznike!-rekla je Lucy
-Ček,ček!!! Pa vi nećete doći sutra me ispratiti?-upitala sam zbunjeno
-Gaby imamo školu!- kazala mi je Mary
-Ajoj da pa onda se čujemo još!- a sve su me četri zagrlile. Pozdravile su me i otišle krenula sam prema kući...
-A da se pozdraviš sa mnom?-upitao me Mike
-O Mike!!!-zagrlila sam ga i strasno poljubila samo mi je uzvratio smješak...
-Ovaj Gaby ni ja nemogu doći sutra, mislim ne da nemogu već ako dođem oteti ću te.-Rekao mi je nakon nekoliko minut uz smješak. Blenula sam u njega. Ali imao je pravo. Još smo nekoliko minuta se grlili a onda sam ja pošla u krevet i usnula svoj posljednji san u Philadelfiji. Dobro ne posljednji ali posljednji dok god živim ovdje.....

Evo ovo je moj prvi post. Već sam ga bila stavila ali sada sam ga malo izmjenila na bolje nadam se pa nadam se da će vam se svidjeti....


Post je objavljen 24.06.2009. u 16:36 sati.