Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/musico-bombastico

Marketing

U2

U2, irska rock skupina, samo su jedna od nekoliko, kojima je tijekom ovih 30 godina postojanja uspjelo ostvariti podjednako komercijalan i kritički uspjeh.
Za razliku od većine sastava koji su u fazi njihova nastajanja predstavljali Irsku, U2 su probili granice onog što navodno rock skupina i rock glazba - smije ili ne smije učiniti.
Kako su s vremenom ostvarivali svoj sve originalniji zvuk prepun snažnih tekstova, izazivajućih socijalnih poruka, inspiriranih patnjama kojima je Irska bila izložena, U2 su već na samom početku dobili respektirajući i skoro fanatični status od strane svojih obožavatelja diljem svijeta.
U2 su diljem svijeta prodali 145 milijuna albuma, osvojili niz nagrada, časopis Rolling Stone ih je uvrstio na 22. mjesto liste od 100 najvećih umjetnika svih vremena.
Kroz čitavu svoju karijeru U2 kao skupina ili pojedinačno, uključivali su se u najrazličitije kampanje socijalne pravde i ljudskih prava.
U2 su formirani u Dublinu 1978. godine.
Često su mjenjali ime,od imena Feedbac,pa do The Hype te do imena U2.


Paul David Hewson, poznatiji kao Bono Vox, ili samo Bono (Glasnevin, Dublin, 10. svibnja 1960.), irski glazbenik, aktivist, frontmen irske grupe U2.
Sa 14 godina pogađa ga strašna tragedija: par dana nakon djedova sprovoda umire mu majka.
Mnogi kažu da je taj događaj uvelike utjecao na njega te ga učinio suosjećajnim s ljudima koji pate, odrasta i sazrijva ranije, što se može iščitati kroz tekstove pjesama kroz čitavu karijeru.
Oženjen je Alison Hewson (rođ. Stewart) od 21. kolovoza 1982. Vezu su započeli u srednjoškolskim danima 1975., a vjenčali se u anglikanskoj ceremoniji u Crkvi Svih Svetih u Rahenyju .

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 23.06.2009. u 20:56 sati.