Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bleferica

Marketing

I Jelena Veljača napisala knjigu

Jelena Veljača objavila zbirku svojih kolumni u Jutarnjem listu i to sve strpala u formu knjige mehkih korica "Mama vam je cijelo vrijeme lagala". Knjiga se neće prodavati samo na kioscima već i u knjižarama. eek Da ne ponavljam onu "danas, fakat, svatko može objaviti knjigu" (i objavljuje), pitat ću se naglas nešto drugo. Naime, knjigu je promovirala književna kritičarka Jagna Pogačnik. Šta nju ne predstavljaju kao jednu od naših najpoznatijih ili najboljih književnih kritičarki? Pa mene zanima šta netko tko se ozbiljno bavi književnom kritikom može raditi na promociji knjige jedne ovakve osobe kao što je J. Veljača? Nije je sigurno popljuvala na promociji. A, s druge strane, nije valjda pohvalila Jelenjaču?

Da li Jagna Pogačnik to radi
a) zbog novaca
b) iz uvjerenja
c) jer je kritičarska posvuduša
d) jer hoće od Jelene izvući podatke gdje ide kod frizera


Ili, budući da ne pratim književnokritičarsku scenu, Jagna nije onakva kakvom sam je zamislila pa joj je na ovakvim zbivanjima i mjesto? Mislim, ne znam, stvarno... pitam...

Image Hosted by ImageShack.us


Na slici s lijeva na desno: Janjićka (u javnosti poznata kao Lokasova ljubavnica, sezona 2008./2009.) Veljača i, u pozadini, Jagna Pogačnik.




Image Hosted by ImageShack.us


Na ovoj slici tri atraktivne koke totalno ignoriraju sirotu Jagnu pa se ova sjetila spasonosnog rješenja da provjeri jel je netko tražio baš u vrijeme ovog ekskluzivnog fotosešna.




Na promociji su, da se ne zaboravi, bili naši uglednici: Denis Kuljiš sa ženom, Modni Mačak sam sa sobom, Sanja Pilić s ogromnim oduševljenjem na licu kad je vidjela da je fotkaju, Tomo Vrban sa svojim kovčežićem za hitne intervencije i neka ekipa iz sapunica (radno mjesto J. Veljače). Čudom se čudim da nije bio Jergović. Doduše, on više voli sisate, ali svejedno...


Najviše me uplašio naslov na jednom našem portalu: "Jelena Veljača blistala na promociji svoje prve knjige".

I... tko je slijedeća? Sanda Dabo? Simonica? Marijana Petir? Siniša Jagodić?




P.S. Iako nisam neka ljubiteljica Niktitanikovog vizualnog rada, ova karikatura s Veljačom je baš zanimljiva... zubo



Post je objavljen 23.06.2009. u 14:37 sati.