Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sloga-bukovica

Marketing

Orahovačko proljeće

KUD SELJAČKA SLOGA ŠPIŠIĆ BUKOVICA








Image Hosted by ImageShack.us


U Orahovici je 7 lipnja, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike završena šestodnevna manifestacija 41. Orahovačko proljeće. U bogatstvu kulturnih i sportskih događanja, nedjeljno popodne, uprkos kiši, kulminiralo je smotrom folklora petnaest kulturno umjetničkih društava iz cijele Hrvatske, te Bosne i Hercegovine, Vojvodine i Mađarske; na ljetnoj pozornici u Središnjem gradskom parku.
Na ovoj manifestaciji, koja zahvaljujući vrijednim domaćinima sve više staje uz bok etabliranim nacionalnim i međunarodnim smotrama folklora poput Đakovačkih vezova i Vinkovačkih jeseni; priliku za nastup dobila su i kulturno umjetnička društva iz naše županije i to: KUD "Zdenac" iz Zdenaca, KUD "Podravac" Sopje, Kulturno umjetnička udruga "Voćin", a posebna čast da zatvori ovogodišnju Orahovačku smotru folklora pripala je KUD-u "Seljačka sloga" iz Špišić Bukovice.
Nakon sjajnih folklornih izvedbi, te gotovo besprijekorne organizacije, gradonačelniku Josipu Nemecu ostalo je samo zahvaliti svim sudionicima Orahovačkog proljeća, kako folklornim ansamblima, tako i svim sugrađanima, te početi pripreme za iduće Orahovačko proljeće.



Post je objavljen 09.06.2009. u 08:23 sati.