Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daltoni-os

Marketing

TRADICIONALNI NOGOMETNI TURNIR “MEMORIJAL GORANA ZOBUNDŽIJE”

Daltoni thumbup

Najvažnije nagrade Šimlešinim “metalcima”
Objavljeno: 21.6.2009 glas slavonije d.d.

OSIJEK - Nogometaši Metalca pobjednici su 16. tradicionalnog turnira “Memorijal Gorana Zobundžije”, odigranog jučer na “Mačkamami” u znak sjećanja na 1. srpnja 1991. mučki ubijenog dopredsjednika Izvršnog vijeća grada Osijeka, inače nekadašnjeg igrača Murse i Zanatlije, predsjednika Proletera (današnje Fortune VNO) i nadasve vrsnog čovjeka.

U triangl nadmetanju po jednostrukom bod sustavu, s tim što je svaki susret trajao po 45 minuta, a momčadi su se mogle pojačati četvoricom igrača drugih klubova, momčad s Bikare, predvođena Metalčevom legendom Antom Šimlešom, postigla je dvije pobjede i postala prvak.

Susret za drugo mjesto, pokazat će se kasnije, odigran je - na otvaranju turnira. Mursa-Zanatlija, naime, porazila je Fortunu VNO pogocima Kovača, Husića i Pintara, iako su “plavo-bijeli” poveli preko Đukića. Ta pobjeda bila je dovoljna “žuto-plavima” samo za drugo mjesto, jer je, u preostala dva susreta, Metalac dvaput uknjižio bodove i bez primljena pogotka došao do naslova prvaka. Bagić i Pandurević su po dvaput matirali Škreblina, u srazu s “fortunašima”, a u trećoj, odlučujućoj utakmici, strijelci su bili Varga i Maslać. Utakmice su sudili Davor Petrović, Ivan Zeko-Pivač i Mladen Tadić.


Poslije turnira, nagrade su uručivali Gordan Matković, novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Osijeka i Krešimir Biskupović, predsjednik Mursa-Zanatlije i, uz Antu Šimlešu i Vladu Tuličića, član Turnirskog odbora.

Prvak je dobio i prijelazni, a sve momčadi pokal u trajno vlasništvo, a nagrađeni su i najbolji vratar Ivan Mladina i strijelac Andrej Pandurević, obojica članovi Metalca. Unaprijed je, inače, dogovoreno, da posebno izaslanstvo turnira posjeti i položi vijenac na grob pok. Gorana Zobundžije u srijedu, 1. srpnja. Jučerašnji turnir, dakako, završen je zajedničkim domjenkom na igralištu u ozračju istinskog prijateljstva članova osječkih amaterskih klubova. (D. Kž.)

Post je objavljen 21.06.2009. u 16:44 sati.