Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Tko je kriv? - 3.dio


Image Hosted by ImageShack.us


Potvrđena je odluka Ustavnog suda. Zakon o neradnoj nedjelji je protuustavan! Vlada je poput Poncije Pilata prebacila vrući krumpir Ustavnom sudu i oprala ruke.

Sutra se otvaraju veliki trgovački centri, narod će kao lud navaliti moliti se pred policama s robom umjesto pred oltarom s raspetim Isusom, stajat će u procesijama pred blagajnama, blagajnice će ozarena lice, umjesto da kod kuće kuhaju nedjeljni ručak i budu u društvu s muževima (koji ne rade u trgovini pa su nedjeljom kod kuće?) i djecom koje i inače cijeli tjedan nisu vidjele, poželjeti svojim „dobročiniteljima-kupcima“ „dobar dan“ prije nego počnu snimati barkodove i reći „dođite nam opet“ kad im isporuče račun. Pri tome uopće neće biti svjesne da ste vi tu, niti što su vam rekle, vi ćete dati svoj novčani prilog za dobrobit vlasnika trgovačkog lanca i 22% od toga nezasitnoj aždaji – državi.

Još samo da su usput proglasili neustavnim i zakon o zabrani pušenje (obrazloženje za njegovo ukidanje je još jednostavnije: tko ima pravo meni zabranjivati da se ubijam cigaretama – to je direktno kršenje mojih Ustavom zagarantiranih sloboda) gdje bi sa svom tom silnom lovom koja bi se odjednom slila u državnu kesu. Za koji dan mogao bi nam se desiti manjak trgovaca i konobara na burzi rada!

Jer evo, neki „zlobni katastrofičari“ u medijima tvrde kako je od trenutka donošenja tog protuustavnog zakona na prijedlog veliko - umne Vlade i uz blagoslov naših pametnih zastupnika, navodno, bez posla ostalo sedam tisuća do tada zaposlenih, a da je trgovina popušila 20 milijuna eura.

U zanimanjima koje nemaju veze s politikom, pogreške se obično kažnjavaju otkazima, novčanim ili zatvorskim kaznama. Pacijent zbog greške liječnika strada (umre, ostane invalid) liječnik bude osuđen. Građevina se sruši čim malo jače zapuše vjetar, projektant odgovara materijalno i kazneno, vozač izazove prometnu nesreću bude osuđen i strpan u bajbok. Političari donesu idiotski zakon za kojeg mnogi, koji se u to razumiju, odmah ukazuju da je glup i štetan, Ustavni sud potvrdi da je bio neustavan (fini izraz za glup), ali kako kaže konkurent M.B-u. za gradonačelnika Zagreba profesor prava J.K.: „Trgovci ne mogu tužiti jer država za loš zakon odgovara samo politički (sic!).“ Narodski rečeno: pojeo vuka magare!

No nemojmo se zavaravati da je ovo posljednji post na tu temu. Možda do početka predizborne trke za izbor Predsjednika države. Naime, kandidatima će trebati glasovi, a tko vodi najbolju promidžbu za pojedinog kandidata. Zna se – Crkva! Naravno ako je kandidat spreman ispuniti njihove prohtjeve (političke)! A da ona ne odustaje od toga da se nedjeljom ne radi potvrđuju izjave crkvenih velikodostojnika povodom ukidanja spornog zakona.

„Crkva je starija od Ustavnog suda i ima bolju kondiciju!“ poručuje prema današnjem J.L. Gordan Črpić, pročelnik Centra za promicanje nauka Crkve. Zar ovo nije otvoreni poziv Crkve na rušenje ustavnog poretka ove države!?
No ni to nije dosta. Na tu huškačku izjavu nadovezuje se Zvonimir Ancić, glasnogovornik HBK svojom izjavom prema istom izvoru.
„Na žalost, valja nam se zapitati tko upravlja Hrvatskom: oni kojima su to povjerili građani ili inozemni trgovački lanci?“ Dotični je zaboravio spomenuti i „trećeg čovjeka“ – katoličku Crkvu! Trenutačno je izgubila bitku, ali se ipak nada dobiti rat.

Za sada su se o odluci Ustavnog suda kvazi sindikalni čelnici oglasili samo kratko na dalekovidnici. Naravno osuđujući odluku suda. Žešći napad se tek očekuje. Lako je tuđim k…m po trnju mlatiti! Oni ukinutim zakonom nisu ostali ni bez posla, ni bez plaća.

I na kraju ću citirati Andriju Hebranga, uvaženog političara koji nikad ne laže jedino ponekad ne govori istinu. Nadam se da je ovog puta ipak rekao ono što zaista i misli: „Nedjelja je dan za odmor i obiteljsko druženje. Neću kupovati nedjeljom!“

U tome je cijeli sukus rješenja trakavice oko radnog vremena trgovina. To sam u svojem blogu već naglasio u nekoliko postova. Gospodo kršćanski vjernici, katolici, ima vas preko 80% u Hrvatskoj i ako vi nećete nedjeljom „šopingirati“ vlasnici trgovačkih lanaca neće imati računicu nedjeljom raditi.
I to je cijela mudrost!


Post je objavljen 20.06.2009. u 21:37 sati.