Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatskakatolickamladez

Marketing

Isus Krist govori: "Ja sam uskrsnuće i život. Tko u mene vjeruje - ako i umre - živjet će."

" U Ivanovom evanđelju zapisana je pripovijest o Lazaru, koji je bio bolestan. Njegove sestre, Marija i Marta, silno su čeznule za prisutnošću Gospodina Isusa nadajući se da će On ozdraviti njihovoga brata. No nakon poziva u pomoć: "Gospodine, evo, onaj kojeg ljubiš je bolestan", oN je ostao još dva dana u onome mjestu gdje se nalazio. Za to vrijeme njegov prijatelj Lazar je umro. Zašto je Gospodar nad životom i smrću dopustio taj žalosni ishod? Svojim je učenicima objasnio: "Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju: da se Sin Božji po njoj proslavi." Namjeravao je, dakle, učiniti nešto mnogo veće od Lazarova ozdravljenja: htio ga je podići od mrtvih! Mrtvi Lazar slikovit je prikaz čitavog čovječanstva. Taj slikoviti prikaz prikazuje nam dvije činjenice:
- smrt je svršetak zemaljskoga života,
- uskrsnuće je svršetak smrti.
Za provedbu uskrsnuća potrebna je snaga. Tu snagu ima onaj koji je rekao: "Ja sam uskrsnuće i život." Uskrsnuće znači: Božja snaga postaje djelotvornom i samo ona može nadvladati smrt. Kada Gospodin Isus u budućnosti primjeni tu snagu, tada će
1. živući vjernici biti preobraženi ne umrijevši
2. umrli vjernici uskrsnuti.
To će se dogoditi prigodom uzeća vjernika, koje uskoro predstoji. Lazarovo uskrsnuće bilo je uzorak toga i pokazalo je slavu Božju."

Tekst sa godišnjeg kalendara


Post je objavljen 18.06.2009. u 23:32 sati.