Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/melez

Marketing

Škola triatlona ...

Prošlu subotu završio je tečaj plivanja, koji je bio organiziran u sklopu škole triatlona za djecu uzrasta od 8 do 12 godina. Tečaj je organizirao Triatlon klub Rival iz Rijeke a odvijao se na bazenima Kantrida.

Tečaj je uspješno pohađalo i završilo 30- tak djece i za njih je nakon zadnjeg sata organizirana svečana podjela diploma uz prigodan domjenak za djecu i roditelje. Treba još napomenuti da je zadnji sat završen urnebesnim navijanjem zbog natjecanja tri štafete po 6 članova u dužini cijelog 25 metarskog bazena. Sva su djeca uspješno savladala tu dionicu, iako je na početku tečaja bilo i nekoliko praktički neplivača.
Već je započeo i novi tečaj, koji će trajati cijelo ljeto, a uz novoupisanu djecu i svi koji su završili tečaj mogu nastaviti trenirati u sklopu pripremne sportske grupe. Nekolicina djece već se zainteresirala za triatlon, a neki su čak imali i prvo natjecanje u aquatlonu na Rabu.
Škola triatlona zamišljena je tako da započinje tečajem plivanja u trajanju od tri mjeseca, a nastavlja se redovitim plivačkim treninzima uz postupno uvođenje preostale dvije discipline u skladu sa mogućnostima dječjeg uzrasta.
Osobno sam vrlo zadovoljan odrađenim poslom, jer su sva djeca savladala predviđeni program, dakle tehniku kraula sa pravilnim disanjem, leđno plivanje, a većina djece naučila je plivati i prsnim načinom, što je dosta teško jer se sastoji od neprirodnih pokreta. Osim toga, u protekla tri mjeseca među djecom se razvilo prijateljstvo uz nezaobilazne zezancije pod tuševima i u svlačionicama, a isto tako i veliko rivalstvo i želja za dokazivanjem u što boljem savladavanju plivačke tehnike.

P.S.

Sada sam tek doznao za zdravstvene probleme naše drage blogerice i planinarke poznatije kao ŠumarKA, pa vam, eto, skrećem pozornost, a njoj želim svu moguću sreću i upornost u borbi ...


Post je objavljen 18.06.2009. u 08:47 sati.