Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/risvica

Marketing

Jedno razmišljanje

Ima već dosta vremena kako me poćinju nervirati neke stvari. Nedavna parada homoseksualaca i njezine kontraverze dale su mi nadahnuće koje sam iznio kao komentar na jednom od blogova pa nebi više o tome. No trenutno je u veoma velikoj žiži tema - o kojoj se priprema i zakon u saboru , a to je : doniranje ljudskih jajnih stanica u svrhu potpomognute trudnoće. Znam da će mnogi koji će ovo proćitati skoćiti na nož i proglasiti me čudovištem ili životinjom , ali probajmo cijelu stvar promotriti trezveno i racionalno. Na ovoj planeti postoji život i njega čine razne vrste životinja. Jedna od vrsta je i čovijek. Htijeli mi to priznati ili ne , samo smo jedan od čimbenika koji sudjeluje u neprestanom cikličkom gibanju na planeti Zemlji . Osnova svega je preživljavanje ili nastavak vrste. Jaki i snažni preživljavaju , slabi otpadaju.
Tu smo polako došli i do polazne stanice mojega razmišljanja. Muška jedinka želi produžiti svoj gen - a ženska jedinka odabrati mušku jedinku i to onu najbolju - koja će ju oploditi i nastaviti vrstu. Poriv majćinstva je veoma snažan i često ne bira sredstva i put kojim doći do njega i ostvariti ga. Ženska jedinka dok nije spremna za parenje odbija parenje , i spremna je čak i fizički braniti svoje tijelo od kontakta. U trenutku kada je plodna čini sve kako bi bila oplođena i postala majka. Koja je razlika između ( sada ću tek upotrijebiti one rijeći koje želite pročitati ) ljudi i životinja ? Veoma mala. Međutim ima nešto što u ljudskom slučaju daje njima određenu prednost . Znanje ! Svojim umijećem i znanjem čvijek je uspio premostiti prirodne zakone - NE PREVARITI - i omogućiti svakoj ženi koja nije u mogućnosti postati majkom , to omogućiti umjetnim putem. Znam i VJERUJEM da je ne moći roditi i postati majkom prirodnim putem veoma velika trauma za žene . Njihove more koje proživljavaju zbog toga su razarajuće i frustrirajuće. Bez razlike dali je "krivnja" na njima ili partneru. Ljubomora na majke koje imaju svoju djecu , koja su začeta prirodnim putem i rođena na prirodan način, razdire njihovu psihu i učinit će sve da i one postanu jedne od njih. U prirodi oko nas postoji selekcija koja odabire što će preživjeti , a što odumrijeti . Što zaslužuje da opstane a što ne. Mješati se u poredak stvari veoma je opasno - upitno - rizično - a može biti i kontra produktivno.
Svi mi se znamo groziti kada se spominje genetski modificirana hrana i kažemo :to je opasno jer neznamo što če to u sutrašnjici donjeti - zlo ili dobro. Kod umjetne potpomognute oplodnje to se ne računa već samo : hoću bebu , ne pitam što košta.
A krećemo se na veoma skliskom terenu . Koliko će muškarca imati svoje potomke koje neče nikada vidjeti, jer su svoje sjeme bacali naokolo kao pšenicu . Koje su moguće genske mutacije . Mogučnost pojavljivanja bolesti o kojima danas pojma nemamo . Veoma moguće situacije da se sretnu brat i sestra i stvore život koji ne funkcionira niti među životinjama. O moralnim i etičkim te religijskim dvojbama da i ne govorim . Otvaraju se mnoga pitanja a odgovori su diskutabilni. Danas smo svjedoci da ima bolesti o kojima do prije 10-20 godina nismo znali niti da postoje.
Svaka trudnoća mora se pod bilo koju cijenu donjeti do kraja bez obzira dali će buduće biće imati savršen ili katastrofalan život. Djeca su sve manje otporna na iole beznačajnu bolest. Svaka dudica mora biti iskuhana - sterilizirana. Ide se tako daleko da biramo spol djeteta, kakve će imati boju očiju , majke biraju jajne stanice velikih umova , sportaša i.t.d. Dobro , neka mi netko objasni - kamo to ide ljudski rod, što se događa. Žene žele djecu ali ne žele nikakav kontakt sa muškarcima. Žele jednostavno kupiti spermu i oplodiditi se. Gdje će za 100-200 godina završiti ova civilizacija. U samouništenju. Mislim i vjerujem da je priroda ta koja će jednoga dana reći DOSTA - ovako dalje nemože. Od sada če se igrati po mojim pravilima i zakonima . Dali je ovo moje razmišljanje ispravno , grubo ? Znam da če se neki zgroziti , neki složiti , ali dajte da ipak razmislimo o tome . Možda će nam odgovor dati civilizacije koje su bile prije nas a onda odjednom nestale.

Post je objavljen 17.06.2009. u 23:30 sati.