Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 57. ) - Počasni doktorat Lustigu, Sanader demantirao Nacional

Predsjednik Vlade nenadano se pojavio na dodijeli počasnog doktorata poznatom filmskom djelatniku, Branku Lustigu, umjetniku sa dva Oscara.



Na danas održanoj svečanosti u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu gospodin Branko Lustig proglašen je počasnim doktorom Sveučilišta u Zagrebu.



Doktorat u pravim rukama



Uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivu Sanadera, koji se neplanirano pojavio na dodjeli počasnog doktorata, svečanosti su, između ostalih, nazočili ministar znanosti, obrazovanja i športa prof. dr. sc. Dragan Primorac, ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, državni tajnik dr. sc. Radovan Fuchs,

prorektori Sveučilišta u Zagrebu te ostali uvaženi gosti.

Oscarovca Branka Lustiga počasnim doktorom Sveučilišta u Zagrebu proglasio je rektor prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš.

Svečanosti su nazočili i svi članovi Povjerenstva za dodjelu počasnog doktorata, i to promotor i predsjednik Povjerenstva akademik Nikola Batušić, gospodin Zlatko Bourek, red. prof. Branko Ivanda, akademik Frano Parać i dr. sc. Tomislav Sabljak.



Gospodin Branko Lustig je 92. počasni dokotor Sveučilišta u Zagrebu. U svojoj zahvali zapitao se i nekoliko puta zašto je on dobio počasni doktorat, a na kraju je zaključio kako je to ''jer je dobar čovjek'' i naglasio kako mu taj doktorat znači koliko i osvojeni Oscari, prespavat će to i opet će sve biti kao prije.



Veliki filmski djelatnik, umjetnik i producent Oscarom ovjenčanih filmova, Branko Lustig, zasluženo je dobio počasni doktorat za svoj izniman doprinos filmskoj umjetnosti i promociji hrvatskoga filma. Ovaj vitalni 78-godišnjak doista je prošao sve stepenice koja čovjek u jednom životu može proći, preko nacističkih logora zatim zagrebačke akademije, dospio je u Hollywood, gdje je za svoj producentski rad nagrađen mnogobrojnim nagradama. Dovoljno je istaknuti da se u njegovoj kolekciji nalaze i dva Oscara, usprkos poznim godinama, Branko Lustig i dalje stvara i aktivan je u svijetu filma. Dapače nedavno je najavio hvale vrijedan projekt u suradnji sa hrvatskim braniteljima, snimio bi se jedan film koji bi govori o životu branitelja, ali u pozitivnom kontekstu, s obzirom da, kako je sam rekao, voli « sretne završetke «



" Primorac ostaje član Vlade "



Novinari i uzvanici nisu očekivali dolazak hrvatskog premijera, na ovu svečanost, no, s obzirom na najnovije medijske spekulacije Sanader je odlučio javno demantirati odlazak ministra prosvjete, obrazovanja i sporta, Dragana Primorca, kako spekulira jedan hrvatski tjednik. Iako sam ministar Primorac ima veliko povjerenje u premijera Sanadera, pojavila su se nagađanja kako je ministru dosta političkog života te se želi posvetiti znanstvenom radu, no, ponovimo, Sanader to opovrgava.

Ta spekulacija tim više iznenađuje kad se zna da je u posljednje doba njegovo ime bilo na raznim političkim križaljkama, ponajprije onoj oko idućih predsjedničkih izbora. Spekuliralo se sve do nedavno da bi on mogao biti jedan od najizglednijih HDZ-ovih kandidata za to mjesto ako se za njega ne odluči premijer Sanader.



-Moja jedina ambicija je znanstvena - komentirao je spekulacije o kandidiranju za predsjedničke izbore ministar Primorac, a premijer je zaključio: ''Idemo dalje!''.



FOTO ZAPIS:




Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

PhotobucketŽ

Photobucket

Photobucket


Post je objavljen 16.06.2009. u 18:58 sati.