Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ozbiljnoneozbiljan

Marketing

Blog.hr

Pozdrav svim blogerima! Prošlo je mnogo godina otkako sam prvi put pisao blog. Prošao je rok mnogim blogovima koje sam pisao. Nekamo su nestali svi oni silni ljudi koji su mi komentirali blogove. Vrijeme prolazi, jebeno leti. Ni ne snađeš se, već si punoljetan.

Da ne duljim, ferije se vratilo, a s ferijem i sve ljetne čari: vrućina, znoj, lopta, kompjuter, neograničene količine prehrambenih namirnica (jelo, ali i pilo) i tako to kao i svakog ljeta uostalom. Pitam se koliko vremena mi je preostalo da uživam u ovom blagoslovljenom, gotovo bestežinskom stanju. Ovisan o drugima, ponajprije o starcima koji financiraju moje postojanje (pa i spomenuto jelo i pilo) ni ne shvaćam koliko toga zapravo prolazi mimo mene. Možda je samo shvaćanje tog problema dio odrastanja, samog dolaženja k pameti.

Već sam rekao, kako to i obično biva, skinuo sam gomilu (nekoliko gigabajta) muzike i bacio to sve skupa u player da svira random i tada sam se prisjetio samih početaka moje prisutnosti na Internetu. Prvi blogovi bili su zakon, doduše, moglo se nači svakakvih, od onih s ozbiljnom tematikom do krajnje neozbiljnih črčkarija. U današnjem pak se svijetu Facebooka cijeni brzina, i to prvenstveno brzina na jeziku što ne znači automatski da je dotična osoba izrazito pametna. Ni ne mislim negirati da se koristim Facebookom, jednostavno je nezamjenjiv kad je u pitanju komunikacija s prijateljima, profesorima, članovima benda ili čak unutar nogometne ekipe.
Znam to sve iz iskustva.
Itekako znam.
Ono što u tom ultrabrzom svijetu nedostaje je originalnost. U "staromodnim" blogovima bilo je moguće podesiti pozadinu, određenu sličicu, boju fonta po vlastitom ukusu, kako ste god htjeli odnosno umijeli. Ne kažem da danas to nije moguče, no jednostavno se "ne stigne". Ne uživamo u kreativnosti ni inspiraciji. Zavaravamo se lažnim i prečesto pogrešnim idolima, popularnim licima koja vlastiti status nikako ne zaslužuju. Čast iznimkama, no one su malobrojne.
I to znam iz iskustva.

Pa što ja to zapravo želim? Da, i mene to strašno zanima. Zasad, recimo da me zanima je li moguće pronaći neke od "starih" frendova s bloga. Ne govorim o onima od prije nekoliko godina, nikako, nego o onima koji cijene isto što i ja. Stvari koje sam naveo u prošlom paragrafu. Možda nemam toliku dozu kreativnosti koliku bih želio posjedovati, no ućinit ću sve što je u mojoj moći da smislim dostojan dizajn za ovaj blog.

U nadi da ću pronaći prijatelje...
Pozdrav :)

Post je objavljen 16.06.2009. u 16:44 sati.