Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madonna

Marketing

50 mi je godina i ne želim biti zatvorena u kavezu!

Novinar Giuseppe Videtti, novinar talijanskog časopisa La Repubblica, je imao priliku razgovarati s Madonnom koja je u to vrijeme završavala probe za turneju. Intervju je održan preko telefona, a razgovarali su o Madonninom redateljskom debiju 'Sacro E Profano (Filth And Wisdom)' koji je u kinima ovih dana u Italiji. Rekla je: "Upravo sam završila probe za turneju, imala sam naporan dan, idemo pričati o filmovima..."

"Za mene je već uspjeh da je 'Filth And Wisdom' u kinima pojedinih europskih gradova. Što znači da 'Filth And Wisdom' nije samo kanta puna smeća" - komentirala je Madonna.

Videtti u razgovoru ju je upitao o njenom poznanstvu s Federicom Fellinijem, slavnim talijanskim umjetnikom. "1993. sam planirala snimanje spota 'Rain', odmah sam pomislila da bi on bio savršen za redatelja ovog spota, pa sam mu napisala pismo."

- To je pjesma s albuma 'Erotica', je li Felliniju bilo pomalo neugodno?
"Apslutno suprotno...Odgovorio mi je s lijepim pismom i pristao je na suradnju. Poslije sam čula kako je jako bolestan, a nakon par mjeseci je umro. Njegovo pismo s nevjerojatnim rukopisom je uokvireno u dnevnoj sobi pored slika Tamare De Lempicke u mojoj njujorškoj kući.

- Da li je utjecalo na tebe da snimiš film to što si godinama bila udata za redatelja?
"Guy Ritchie nije jedina osoba u mom životu koja je povezana s filmom. Redatelji su kreatori mašte, oduvijek sam osjećala zavist i privlačnost prema njima. Raditi na jednom velikom projektu kao što je film je zaista poseban izazov. Da bi uspio moraš se prepustiti svojoj kreativnosti. Za osobu kao što sam ja koja je pola stoljeća bila prisutna u svijetu filma, tako da je to više bio prirodni slijed događaja. Guy mi je dao neprocjenjiv savjet - vjeruj svojoj intuiciji."


U razgovoru je otkrila kako je 'Filth And Wisdom' trebao zapravo biti kratki film, a tema filma je stvorena od ideja za reklamu 'H&M'.

- Govorili su kako je za tebe lako postati redatelj bez znanja o tom poslu, te da si iskorištala svoj status pop idola.
"Imam mnoge dokumentarce o mom životu i nedavni 'I Am Because We Are'. Moja strast za filmom nije ništa novo i nije nestala. Kao dijete sam bila oduševljena filmovima, kada sam otišla na fakultet u Michiganu otkrila sam radove mnogih umjetnika kao što su Fellini, Pasollini, Visconti, Rene Clair i Godard. Za mene je to bio drugi dolazak Isusa Krista. Svojim prijateljima kao poklon za Božić sam pripremila gledanje filma 'Rocco And His Brothers' u svojoj kući. Kada bi režirala remake nekog klasika, izabrala bi Viscontijevo remek dijelo 'Rocco And His Brothers'. Dolce And Gabbana bi kreirali kostime."

- Ideš na turneju ovog ljeta. Što bi mogli očekivati od tebe sa strane redatelja?
"Imam pripremljen scenarij filma. Radit ćemo kasting za film na kraju godine, snimanje bi trebalo početi u siječnju ako sve bude išlo po planu."

- Pop ikona, glumica, sada i redateljica. Zar nije rizično za umjetnika poput tebe da ulazi u nove poslove?
"Rizik je kao amnionska tekućina za umjetnike. Ne plaši me, ali mi daje poticaj. S 50 godina ne želim ostati zatvorena u kavezu."


Post je objavljen 13.06.2009. u 12:22 sati.