Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pensopositivo

Marketing

Mirisno osvježenje za svadbeni dan

Eterična ulja u ljudima pobuđuju emocije. Sigurno se sjećate nekog trenutka kad je slučajni miris nekog parfema vratio vas u neko davno sjećanje ili događaj. Esencije biljaka nose životnu energiju i vibraciju same bilje iz koje su dobivene, stoga na finim razinama djeluju na naš mozak i emocije. Ipak, svatko od nas, jedinstvena je osoba koja sama najbolje zna koja ulja joj u određenom trenutku odgovaraju ili ne. Tim osjećajem treba se povoditi.

Prije par dana našla sam se mojom dragom prijateljicom i pomogla joj pripremiti dvije mješavine kojima će osvježiti prostor NA SVOJOJ SVADBI! Ceremonija zvuči divno: jedan otok, kuća s bazenom, terasa sa svjećicama i školjkama, mali svatovi... Upravo zbog različitosti svakog od nas, predala sam joj sva ulja kako bi odabrala ono što njoj najbolje odgovara i miriši.

Prvi osvježivač namijenjen je gostima koji će boraviti na teresi za vrijeme ceremonije i kasnije u toku večere. U svakom slučaju držale smo se eteričnih ulja koja potiču radost, komunikaciju, veselje, sreću, te zvrkavost i smijeh.

U 100ml bočicu od tamnog stakla dodale smo 10ml alkohola i 90ml vode, a u to slijedeća eterična ulja: 8 kapi paprovca (potiče zvrkcavost i smijeh), 20 kapi slatke naranče (potiče čistu radost, veselje i opuštenost), 10 kapi paprene metvice (idealna je za ljetne dane jer osvježava i bistri, a ujedno će odbijati komarce i ostale kukce), te 20 kapi lavande prave (opušta, spaja nas s majčinom bezgraničnom ljubavlju i davanjem, odlično harmonizira sva ostala ulja). Smjesa koju smo dobile bila je blaga, ali i pikava. Paprena metvica imala je glavnu ulogu. Tu finu mješavinu može raspršiti po stolnjacima, jastucima, na salvete, po odjeći i po gostima (ako komarci krenu u napad).

Ipak, mješavina koja me je više zaintrigirala je mješavina za njihov intimni prostor. U 100ml bočicu od tamnog stakla dodale smo 10ml alkohola, te 90ml vode, a u to smo ukapale eterična ulja: 15 kapi ylang ylanga (cvijet nad cvijetovima, prekrasan afrodizijak, teškog i intenzivnog mirisa, otvara emocije, spaja nas i balansira emocije i seksualnost), 20 kapi geranija (pravo žensko ulje, otvara emocije kod rigidnih osoba, potiče kreativnost i komunikaciju, harmonizira odnose među ljudima), 10 kapi ruže (kraljica svih biljaka, cvijet ljubavi, potiče samopoštivanje, te naglašava tjelesnu ljubav i strast), te 5 kapi cedra himalajskog (ulje koje nas spaja sa zemljom, drvenastog mirisa, potiče opuštanje i meditaciju, te nas vodi u onaj „ni na nebu ni na zemlji“ svijet). Ova mješavina može se koristiti za raspršivanje po krevetu, zavjesama, u ormarima....Činilo mi se je da smo obje bile zadovoljne dobivenim.

Vrlo često osvježavam svoj prostor s eteričnim uljima, ormare i posteljinu također, stoga djelovanje njenih osvježivača za mene uopće nije upitno. Tako opremljena krenula je danas na put. Želim im svako dobro, te beskrajnu sreću i radost.


Post je objavljen 11.06.2009. u 14:36 sati.