Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nsist

Marketing

Riječki studenti promarširali ulicama: Ministre, vidimo se na jesen!



Image Hosted by ImageShack.us

STUDENTSKI prosvjed pod nazivom "Ministre, vidimo se najesen" održan je danas s početkom u 12 sati na Jadranskom trgu. U najavi mirnog okupljanja koji je sročila Nezavisna studentska inicijativa stoji da studenti javnost pozivaju na podršku u aktivnosti i upozoravaju nadležna tijela da ne prestaju biti aktivni i kritički građani ovog društva.

"Nadležnim tijelima studenti daju rok do jeseni da pomaknu stvari s mrtve točke", rekao je anonimni studentski glasnogovornik, prenosi Radio Rijeka. Osim što traže ostavke ključnih osoba u Studentskom zboru u Rijeci, počevši od predsjednika Tomislava Čengića i studentskog pravobranitelja Stipe Ćorluke, najavljuju nastavak prosvjeda za jesen i osnivanje studentskog sindikata.

Ćorluka: Tražio sam odgovornost pojedinaca, a ne svih studenata

Danas je tekst o najavi prosvjeda i zahtjevima za ostavkama ključnih ljudi u službenom studentskom zastupstvu reagirao i prozvani studentski pravobranitelj Sveučilišta u Rijeci. Podsjetimo, Nezavisna je studentska inicijativa zatražila neopozivu ostavku Stipe Ćorluke "koji je svojim medijskim istupom tijekom prosvjeda pozvao na sankcioniranje studenata uključenih u prosvjed te time prekršio temeljna načela funkcije koju obnaša".

"Netočni su navodi proizašli krivim interpretiranjem moje izjave na konferenciji za medije 30. travna 2009. prilikom čega sam pozvao na odgovornost pojedinaca koji su teško prekršili Etički kodeks Sveučilišta u Rijeci za vrijeme trajanja blokade nastave na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a ne svih kolega koji su prosvjedovali.

Za navedeno postoje i video materijali koji su uručeni predstavnicima medija na konferenciji. Konferencija za medije sazvana je po zahtjevu studenata Sveučilišnog odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci koji su mi se obratili za pomoć zbog teško prekršenih prava i nemogućnosti izvršavanja nastavnih obaveza te sam ja navedene navode u njihovo ime izrekao. Osim predstavnika medija i 30 studenata odjela za informatiku na konferenciji je bilo prisutno i pet predstavnika NSI", navodi Ćorluka u demantiju.

Izvor: index.hr


Post je objavljen 10.06.2009. u 22:19 sati.