Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

U očekivanju službenog izvještaja



I dok ne dobijemo službeni izvještaj sa Svjetskog kupa "14, Best Fighter 2009" koji je prošlog vikenda, od 5. do 7. lipnja održan u Riminiju i na kojem je nastupilo 1839 natjecatelja iz 141 kluba i 25 zemalja, evo dvije vijesti pristigle na moj e-mail, a kojim klubovi izvještavaju o svojim rezultatima.

Dakle:

1. vijest stiže nam iz Karlovačkog "Tigra":

Lucija Cicvara, Petra Lončar i Luka Mlinac
osvajiči 14. Svjetskog kupa "Best Fighter 2009"
u Riminiju



Tigar u ekipnim borbama semi contacta osvojio druga mjesta i srebrne medalje u uzrastima mlađih i starijih kadeta
Pojedinčano osvojeno još 5 srebrnih i 4 brončane medalje


U vremenu od 5. - 7. lipnja u gradu Riminiju odražavo se 14. Svjetski kup u kickboxingu BEST FIGHTER, na kojem je nastupilo je točno 1.839 natjecatelja, iz 141 kluba iz 25 država.

U Italiju je na Svjetski kup otputovalo iz Karlovačkog Tigra 20 natjecatelja, koji su dali sve od sebe kako bi ostvarili rezultat na ovom najvećem i najpriznatijem natjecanju u kickboxingu.

Tigrovi su i ovaj puta dokazali da su objektivno jedan od najboljih Svjetskih timova, bez velike skromnosti, a možda i širinom natjecateljskog pogona i najperspektivniji klub na svijetu.

Toj činjenici u prilog govori podatak da je uz mađarski Kiraly Team i talijanski Best Fighter Team, naš hrvatski, Cicvara Team jedini koji ima odlične timove u više uzrasta.

Pored zlatnih osvajača Svjetskog Kupa Lucije Cicvara -28 kg, Luke Mlinca +47 kg i dvostruke osvajačice još neporažene ove godine Petre Lončar -37 kg i -42 kg, srebrne medalje su u pojedinačnim borbama osvojili Lucija Cicvara -32 kg, Petra Miskić -42 kg, Denis Šiljac -47 kg, stariji kadet Robert Basara -52 kg i juniorka Ana Lojen -65 kg.

Bronce su na Svjetskom kupu uspjeli dohvatiti Tena Kunović -42 kg, Mihael Pavlaković +47 kg i Robert Basara -57 kg, te juniorka Katarina Jelenčić -55 kg iz Zaboka, koju je vodio njen trener Zvonko Kar, a koja je zbog nekih nepredviđenih poteškoća, na ovom natjecanju nastupala za Tigar.

Svi ostali su otpadali u predborbama i kvalifikacijama na putu do medalja. Na ovom iznimno jakom natjecanju bilo je vrlo, vrlo teško osvojiti medalju, a za osvojiti veliki pobjednički pehar trebalo je pobijediti u nekim kategorijama i do 7-8 protivnika za redom.

Bez medalja su ostali mnogi favoriti i nosioci svjetskih titula, a od Tigrova nisu uspjeli redom mlađi kadeti Mihael Javorović -28 kg, Matej Mlinac -32 kg, Edis Sušić -37 kg, Karlo Valentić -42 kg, Tin Vučković -47 kg, Magdalena Grubić +47 kg, zatim stariji kadeti Adam Blauhorn -57 kg, Marino Štefanac -63 kg, Matija Žužinjak -69 kg, Robert Višnjić +69, Mateja Kunović -42 kg, te senior Igor Predović -74 kg.

U ekipnim borbama nastupile su tri ekipe Cicvara Teama, dvije u mlađim kadetima i jedna u starijim kadetima.

Prvi tim mlađih kadeta u sastavu Karlo Valentić, Mihael Pavlaković, Tin Vučković i Lucija Cicvara ispao je odmah , dok je drugi tim mlađih kadeta u sastavu Edis Sušić, Denis Šiljac, Luka Mlinac i Petra Lončar, osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju.

Tim starijih kadeta u sastavu Marino Štefanac, Matija Žužinjak, Robert Višnjić i Lucija Sakoman osvojio je 2. mjesto i srebrnu medalju, pobijedivši timove Yama Arashi iz Italije, a zatim i tim organizatora imenom Best Fighter Team, da bi zatim u finalu bila prava drama. U prvom dijelu borbe Tigrovi su vodili 9 bodova razlike, a zatim je došlo do preokreta. U zadnjim borbama Mađari su imali dva svjetska prvaka koji su tu razliku prvo dostigli u trećoj borbi, da bi u četvrtoj, ženskoj borbi, Mađari potvrdili da su ovog trenutka ipak djelimično jači. Ipak, do Europskog prvenstva ima dovoljno vremena da se timovi još bolje uvježbaju i tamo naprave još jedan korak više i osvoje prva mjesta.

Pred Tigrom je sada Međunarodno natjecanje "Tešanj Open" koje se održava 26.06. u Tešnju, a na kojem se očekuje veliki broj natjecatelja. Nakon toga kreću ljetne pripreme za europsko prvenstvo koje će se održati u Puli od 20.-27. rujna.


Bravo Tigrovi

Naknadno je u karlovačkom izdanju riječkog "Novog Lista" objavljen lijepi i veliki članak pa ga ubacujem:




2. vijest stiže iz Malinske:

Ana Znaor osvojila dva zlata na
Svjetskom seniorskom kickboxing kupu u Riminiju



Ana Znaor iz Malinske priredila je protekli vikend svjetsku borilačku senzaciju. Iako je tek ove godine postala seniorka, devetnaestogodišnja kickboksačica s otoka Krka „pomela“ je svjetsku elitu osvojivši dva zlatna odličja u dvije kickboxing discipline – semi i light contactu u kategoriji preko 65 kg.

Svjetski kup u Riminiju (Italija) je okupio 1848 boraca iz 141 kluba iz 25 država. Natjecanje je trajalo 3 dana, a borbe su se odvijale na 15 borilišta.

Organizator je za ovu priliku u ženskoj konkurenciji spojio kategorije do 70 kg i preko 70 kg u jedinstvenu težinsku skupinu preko 65 kg. Tako je Ana Znaor koja ima 66 kg pobijedila u 8 mečeva sve svoje protivnice od kojih je jedna imala čak 104 kg! U njezinoj skupini u semi contactu bilo je 18 natjecateljica.

Zbog spajanja kategorija tu se našlo čak 6 svjetskih prvakinja. Ana je u šesnaestini finala prvo pobijedila Grkinju Georgiu Archou 11:6, zatim u osmini aktualnu svjetsku profesionalnu prvakinju iz Švicarske Patriziu Berlingieri 9:6, a u četvrtfinalu Norvežanku Inu Grindheim 16:10. Nakon toga je u polufinalu pobijedila Mađaricu Annu Kondar 9:6 koja je aktualna svjetska i europska prvakinja preko 70 kg. U finalu je protiv naše prvakinje stajala Mieke Hink iz Velike Britanije. Mieke je nekadašnja dvostruka svjetska prvakinja preko 70 kg (Pariz 2003. i Szeged 2005.), a do finala ovog Svjetskog kupa je pobijedila Szofiju Minda iz Mađarske koja je aktualna svjetska i europska prvakinja do 70 kg i Irkinju Elaine Small koja je aktualna europska profesionalna prvakinja, a bila je 2005. svjetska prvakinja i pobjednica Svjetskog kupa.

Finale između Ane Znaor i Mieke Hink je završilo potpuno neočekivano. Naša prvakinja je pobijedila s 10 bodova razlike prije isteka regularnog vremena rezultatom 16:6. Engleskinja se nakon toga osjećala toliko posramljena da se čak nije pojavila na pobjedničkom postolju prilikom uručenja medalja.

Sutradan je Ana Znaor nastupila u light contactu. Nakon sjajnih pobjeda dan prije koje su pratili svi sudionici Svjetskog kupa nije ni čudo da joj je protivnica u prvom meču predala bez borbe. To je u četvrtfinalu bila Norvežanka Madelen Softeland. U polufinalu je Ana pobijedila Anais Kistler iz Švicarske 3:0, a u finalu je u jednom teškom i uzbudljivom meču koji je bio na rubu regularnosti light contacta savladala Splićanku Anu Bajić istim rezultatom 3:0.

Tako je Ana Znaor postala jedna od rijetkih osoba u povijesti Svjetskog kupa koja je osvojila dva zlata u dvije različite kickboxing discipline u prestižnoj superteškoj skupini. To je odličan nagoviještaj za predstojeće Svjetsko seniorsko prvenstvo koje će se u light contactu održati krajem listopada u Austriji, a u semi contactu krajem studenog u Francuskoj. Također je Ana potvrdila svoj status najtrofejnije mlade hrvatske športašice svih vremena. Dva velika pehara s kojima se vratila iz Rimnija povećali su broj njezinih svjetskih i europskih odličja na ukupno 31! Od toga su 3 naslova svjetske prvakinje, 2 europske prvakinje te 13 titula pobjednice Svjetskog kupa.

Pored Ane Znaor, na Svjetskom kupu su iz Primorsko-goranske županije nastupila još dva seniora. Elvis Japić iz Malinske je nastupio u konkurenciji do zelenog pojasa do 80 kg. U semi contactu je nakon pobjede u šesnaestini i poraza u osmini zauzeo deveto mjesto, a u lightu je poražen u četvrtfinalu pa je zauzeo peto mjesto.

Kristian Benac iz Rijeke je peti u light contactu među crnim pojasevima do 69 kg. Nakon pobjede u osmini i vodstva protiv Talijana u četvrtini, pri kraju prve runde je ozlijedio ligamente lijevog koljena i nakon liječničke intervencije je morao predati borbu.

Glavni sudac čitavog Svjetskog kupa bio je Romeo Deša iz Omišlja.


Bravo Ana.


3. vijest stiže iz Makarske:

Kickboxing klub "Mavashi" iz Makarske nastupio je na Svjetskom kupu "14. Best Fighter" u Riminiju u Italiji koji se održavao 5.,6. i 7. lipnja, te kao jedan od predstavnika Hrvatske ostvario svoje najbolje rezultate do sada i time pokazao da mu je mjesto u samom svjetskom vrhu.

Na Svijetskom kupu nastupilo je 9 boraca iz kluba Mawashi zajedno sa svojim proslavljenim trenerom i dvostrukim prvakom svijeta Perom Gaziljem (koji se priprema i nastupa za KBK "Mornar" iz Splita), a koji je također nastupio na ovom Svjetskom kupu.

Pero Gazilj je nastupio u seniorskoj konkurenciji u dvije težinske kategorije - do 94 kg, i iznad 94 kg, gdje je s 10 pobijeda u te dvije kategorije osvojio 2 zlatne medalje te tako postao dvostruki osvajač Svijetskog kupa.

U kategoriji mlađih kadeta za Kickboxing klub "Mavashi" iz Makarske
nastupili su:

Jozo Prekenpalaj do 28 kg i nije uspio osvojiti medalju (9. mjesto)

Jure Beus, inače prvak Hrvatske, nastupio je u kategoriji do 37 kg i osvojio zlatnu medalju te tako postao po prvi put osvajač Svjetskog kupa.

Jure Drlje u kategoriji do 42 kg s 4 pobijede deklasirao je sve svoje protivnike i po prvi put osvojio Svijetski kup, a nastupio je i u sljedećoj većoj težinskoj skupini do 47 kg i također s 4 pobijede osvojio još
jednu zlatnu medalju i tako postaje dvostruki osvajač kupa .

Kristina Ravlić, inače prvakinja Hrvatske i aktualna Svjetska prvakinja, osvaja zlatnu medalju na ovom Svjetskom kupu do 32 kg, kao i prošle 2008. godine kad je u nižoj kategoriji također osvojila svjetski kup. Kristina je nastupila i u sljedećoj većoj težinskoj skupini do 37 kg i u finalnoj borbi gubi za jedan bod čime je osvojila srebrnu medalju. Kristina Ravlić tako osvaja titulu pobjednice svjetskog kupa - zlatnu medalju te 2 mjesto odnosno srebrenu medalju.

Anđela Stanić, prvakinja Hrvatske u kategoriji do 47 kg osvajila je brončanu medalju.

U kategoriji starijih kadeta do 16 godina nastupili su:

Jure Drlje do 42 kg, izgubio je u finalu te tako svojoj kolekciji pridodao još jednu medalju i to srebrenog sjaja.

Thomas Matić u težinskoj skupini do 42 kg, ovaj puta nije uspio doći do medalje. Osvojio je 5. mjesto

Nikolina Čatlak nastupila je u kategoriji do 65 kg i osvojila 3 mjesto isto kao i njena klupska kolegica Ela Filipović u istoj težinskoj skupini koja je također zauzela 3 mjesto.

Ela Flipović je nastupila i u još jednoj težinskoj kategoriji starijih kadetkinja - iznad 65 kg, te postala pobjednica Svjetskog kupa osvojivši zlatnu medalju.

U kategoriji juniorki do 55 kg nastupila je Antea Krželj te osvojila brončanu medalju.

Na Svjetskom kupu nastupilo je 1839 natjecatelja iz 25 zemalja svijeta.




Lijepo, lijepo, bravo Pero - i kao treneru, ali još veće bravo i kao natjecatelju.


4. vijest stiže iz Drage kraj Rijeke:



Bravo Luka!

Ali, evo i članka objavljenog u sportskom prilogu za mlade "Viktorija" riječkog "Novog lista" u kojem je novinar očito pobrkao lončiće - jedino što je izgleda točno je sam Luka Vukušić na slici - sve ostalo je zabrljavljeno.



Ah, ti novinari ;-(((


5. vijest stiže iz Rovinja:



Bravo Rovinježi, to je prava ulaznica za ovogodišnje Svjetsko prvnstvo.


6. vijest stiže iz Benkovca:




7. vijest stiže iz Bedekovčine:



Na žalost, moram reći da je na ovaj članak bilo dosta prigovora iz lokalne sredine. Ali, sada nije vrijeme za to. Biti će prilike.


I što reći na kraju - već se sada može reći da su Hrvati postigli lijepi i zapažen uspjeh na ovom Svjetskom kupu.

Posebno tu valja izdvojiti da je Makaranin Pero Gazilj koji nastupa za splitski Mornar osvojio dvostruku titulu prvaka Svjetskog kupa u semi contactu, u težinskim skupinama -94 i +94. kg.

Svakako treba istaknuti prekrasan uspjeh Ane Znaor iz Malinske koja je u dvije discipline - semi i light contactu osvojila titule pobjednice Svjetskog kupa.

Ne treba zaboraviti i kadete karlovačkog "Tigra" koji su se pod vodstvom svoga trenera Zorana Cicvare kući vratili s pregrštom medalja. Oni su nada hrvatskog kickboxinga.

Također tu valja svakako spomenuti i braću Mišković iz rovinjskog Budokaia - mlađi Bojan u light contactu, -84 i stariji Boris u kategoriji -94 kg, osvojili su prva mjesta.


Ima tu još lijepih rezultata - posebno u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, ali više o svemu, naravno uz puno slika, čim stigne službeni izvještaj.


Eto.





Post je objavljen 09.06.2009. u 23:59 sati.