Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maddogsh

Marketing

Kako sam izgubio vjeru i ufanje ili stopalo surle slona na staklenim nogama


Ovo će vam malo više objasniti o čemu ja...

Ako vam se nije otvaralo link, mogu vam samo reći da je priložen primjer klasične rasprave, koju se može čuti i po helpdeskovima diljem svijeta:

Q: ja ne mogu postići da mi komp napravi ovo ili ono
A: ja znam da postoji program kojim se to može postići i to možeš skinuti tu-i-tu
Q: Skinuo sam, ali ne radi
A: Je, onda imaš viruse, i skini najbezvezniji mogući softver koji imam dužnost reklamirati
Q: Nemam viruse, provjerio sa tim tvojim programom
A: ... (šuti jer se zajeb'o)

Ima onda i ovoga:
P: E, ne radi mi tastatura!
R: Formatirati ćemo disk i reinstalirati vindoze...
P: ali meni ne radi tastatura
R: Valjda ja znam kaj radim!

Ono o čemu bih želio progovoriti je "urođena" glupost vlasnika računala koja se počnu ponašati blagorečeno čudno, a pod utjecajem programera koji su se "zaigrali" (da ne velim zajebali) kad su pisali, recimo, dio uz pomoć kojeg možete, ali i ne morate, na svoje računalo skinuti cijeli Internet.
Naime – da li većina vas, kada vas zaboli glava odete u obližnju brijačnicu i zamolite ih da vam prodaju kruh? Naravno da je tome tako, pa nitko normalan ne odlazi u ljekarnu kupiti lijek, nego direktno u mesnicu i popijete malo maslinovog ulja protiv uroka, jel' tako?
Ili, gladni ste i da biste utažili glad skočite pod vlak. Niste gladni, ali ste, eto, izgubili sve podatke... pardon, organe. Jedan nekromantski priziv, i tu ste... pomalo zombijastični, ali - "živi".
Korisnici moji dragi, koji puta poslušajte zdrav razum.
Ma kome ja to govorim? I sam znam da mi se ne da zajebavati četiri sata sa iščačkavanjem buhe, kad jednim udarcem mogu srušiti slona i potom ga reanimirati za pukih sat i pol.
Jest da poslije izgleda kao da ga je Picasso radio, pa definitivno ne znam čemu će mu kljova pod guzicom i oko na surlinom stopalu, ali i takav, taj slon – egzistira.
A buha? Paaa... ako se opet pojavi opet ćemo mi srušiti slona i napraviti još većeg i još ljepšeg... na staklenim nogama.
I sa Windowsima 7 RC rofl headbang


Post je objavljen 09.06.2009. u 18:03 sati.