Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Tko je za besplatan strip?

Dakle, tko od vas ovdje voli čitati stripove? wink
I to još besplatno?

Svi vi koji ste za rundu besplatnog alternativnog stripa bacite pogled na web stranicu udruge "Komikaze", pročitajte pokoji strip (kliknite na bilo koji broj tog njihovog web fanzina ili jednostavno na popis autora sa desne strane), a možete i saznati ponešto o udruzi ako kliknete na "poluinteraktivni infoportal" u gornjem lijevom uglu.

Stripovi inače variraju od zafrkancije a la Mataković (recimo primjer stripova Vinka Barića) pa do potpuno nekonvencionalnih (recimo tipa stripova Saše Perića) sa svim nijansama između toga ... dakle, sami nađite kaj vas zanima. wink


Snimio: Vanja

Koga pak zanima malko više o udruzi, evo najosnovnijih informacija:
«KOMIKAZE» su mreža za širenje strip aktivnosti na World Wide Webu te elektronsku i tiskovnu distribuciju stripova pretežito mladih autora/ica. Cilj je «Komikaza» povezati strip aktiviste balkanske regije i Evrope radi razmjene informacija i konkretnih strip proizvoda. Izložbe i radionice su dio prezentacije i popularizacije stripa-autora/ica. U kontekstu skupne akcije za organizaciju (nenaoružanog) otpora protiv progresivne
globalizacije ukusa i porastu institucionalizirane umjetničke produkcije, program udruge Komikaze predstavlja slobodno i altruistično djelovanje umjetnika iz različitih područja, koje povezuje neovisan i beskompromisan stav, nazvan alternativnim u odnosu na postojeću umjetničku praksu koja dominira.
Partnerski i prostorni prioriteti vezani su za neprofitne autonomne zone kulture. Komikaze projekt traje od 2002. godine a udruga je registrirana 2008.

Koliko se na web stranici može vidjeti, ideajni pokretač svega toga, urednik i koordinator rada je
Ivana Armanini , pa onda bacite pogled na njen CV na ovome linku.

Post je objavljen 09.06.2009. u 10:51 sati.