Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

KIČMA danas

U sklopu današnjeg programa Kičme, predstavljena je knjiga Siniše Pavića "Plačeš li to" u izdanju Profila. Autora su publici predstavili književnik i glavni urednik Profila Ivica Prtenjača i glavni urednik Novog Lista Ivica Đikić.
Radi se o zbirci priča, koje govore s mnogo humora i ironije o ulozi muškarca u svakodnevnim situacijama, odnosno unutar društveno prihvatljivog života.
Đikić je knjigu nazvao zbirkom ljubavnih priča, no one se ne bave fatalnim ljubavima ili dramatičnim situacijama, već nepretenciozno razvijaju zaplete iz svakodnevnih situacija koje ljudi niti ne primjećuju.
Kao dodatne vrijednosti Pavićeve knjige, Đikić je istaknuo izbjegavanje isticanja vječnih istina te je pohvalio Pavićevo lijepo pisanje, koje se prema njemu, danas sve više izbacuje iz novina i književnosti, jer se fokus više stavlja na senzacionalističku temu, nego na stil.
Sam Pavić je rekao kako je knjigom želio ukazati da su svakodnevne stvari najveće u životu, zatim je to iskazao pročitavši priču iz romana "Dobri otac papa".

A u sklopu dječjeg programa svoju knjigu "Pigulica" koju je izdao Meandar je predstavila Anamaria Simičić Paulić. Ona je brojnoj djeci čitala ulomke iz svoje knjige što sadržava deset priča, kojima se na način primjenjen dječjoj dobi promiču životne vrijednosti.

----------------

KIČMA večeras donosi niz atraktivnih programa. Prvo će se u 18:30 sati na terasi kluba Palach odviti program Kruženje. Radi se o književno – glazbenom događanju na kojem će sudjelovati riječki rock glazbenici i pjesnici. Program u Palachu se nastavlja u 20 sati s Rockanjem. Radi se o okruglom stolu koji će se baviti rock poezijom, a sudjelovat će Velid Đekić, Neno Belan, Sandro Bastijančić, Nenad Marijanović Fritz i Branko Kostelnik, a sve će završiti u 22 sata kada će u Palachu biti održana svirka.
Između dva programa u Palachu, u atriju HKD-a u 19 sati svoju knjigu "Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka" predstavit će Julijana Matanović.

Post je objavljen 08.06.2009. u 14:44 sati.