Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bito

Marketing

... na odmoru ... do daljeg

- Na odmoru? - upitao je majstor Joža. Kak' to misliš na odmoru? Promatrao je kuhara i sve oko sebe.

- Je, na odmoru je. Ima pravo na godišnji odmor, ostalo mu je više od dva tjedna starog godišnjeg...Ipak je on sve ovo pokrenuo i vodio i radio najveći dio posla, a i kao šef i kao čovjek zaslužuje odmor, to je ljudska potreba... počeo je kuhar objašnjavati iznenadni odlazak urednika na odmor.

- Ma, isti je on kak i ovi novi tzv. poduzetnici, ljutio se majstor Joža. Pravi gazda nikad nejde na odmor. A ak' i ode, svi znaju gdje je i kad i kak' ga mogu dobiti. A ti? Nemaš pojma gdje ti je gazda i kaj radi. Da ni' dužan nekom? U nekim sumnjivim poslovima... pa ne može se tek tak otići nekam' i reći da si na odmoru.

- Može, može... počeo se smijati kuhar. Ništa se ne čudite. Ovo je slobodna zemlja i svako može raditi sve što hoće unutar granica zakona...

- Daj sinek ne seri, zaključio je već dovoljno ljutiti Joža, kojeg je odlazak urednika na odmor najviše pogodio, jer nije bilo nikog za dobru raspravu i nadmudrivanje.

Urednikov se život u zadnje vrijeme izmijenio. Bio je zasićen poslovima i sve više okrenut privatnom žvotu, odmoru, planiranju putovanja... Odlučio je pobjeći nakratko iz sve te gužve. Kuharu i ostatku osoblja tek je rekao kako ga neće biti nekoliko dana i da će malo otputovati na odmor. Potrebu za odmorom svi zaposleni su razumjeli, jer za razliku od njih koji su imali slobodne nedjelje i gotovo svaku subotu ili neki drugi dan u tjednu, urednik je radio svaki dan. Od organiziranja književnih podneva, poetskih večeri, nabave namirnica, organiziranja poslovanja, plaćanja raznoraznih obveza itd., preko obavljanja redovitih uredničkih i poduzedničkih poslova, do pokušaja vođenja privatnog života. I stvarno mu nije bilo lako. Zato je i odlučio napraviti rez. Otputovao je u nepoznatom smjeru, bez odluke o danu povratka.

Ostala je tek obavijest na šanku "Urednik na odmoru do daljeg..."

Post je objavljen 08.06.2009. u 09:27 sati.