Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/najsretnija-zena

Marketing

Ideja Bloga 001

Ideja ovog bloga je unaprijediti klasični odnos muškarca i žene ili bilo kakve druge zajednice dvaju partnera.

Zajednički život mora biti skladan, pun razumijevanja, ljubavi, zalaganja, tolerancije.

Generalno gledajuci morao bi težiti ka nekom vidu ravnopravnosti, iako znamo da je to potpuno nemoguće provesti u praksi. Znam da će me mnogi puritanci ili zagovornici neke idealne ravnopravnosti u zajednici moguće kritizirati radi ove moje zadnje konstatacije da je teško provesti potpunu ravnopravnost, ali to je u stvarnosti tako u bilo kakvoj zajednici.

Pod zajedničkim životom podrazumijevam poznanstvo, hodanje, zaručnike, brak muža i žene, vanbračnu vezu, ljubavnike i sve druge oblike druženja dvaju partnera bilo da su istospolni ili čak aseksualni. Ponašanje u ovim vezama je specifično za svaki pojedini slučaj i nije moguće napraviti jedinstveni uzorak ili pravilo ponašanja.

Kako nismo svi isti, pa tako ni ja, nego imamo specifične ljudske osobine za svaku individuu, naglasak na ovom blogu će biti za one slučajeve kad je žena:

Preuzela malo veću vodeću ulogu u vezi.

Idealno gledajući i matematički to objasniti bi bilo odnos između partnera je 50 - 50 % u svemu. Kako znamo u praksi jako je teško odrediti matematički te postotke u odlučivanju, radu, doprinosu, zalaganju, troškovima, uživanju ili bilo kojoj drugoj aktivnosti.

Još je teže vrednovati međusobno te vrijednosti, je li veća zasluga što jedan partner kuha, a drugi posprema ili ima veću placu od onog drugog, itd.
Svako od nas će sve situacije ocjenjivati sa svog stanovišta, pa tako i ja.

Sa stanovišta Dominantne žene mogu napisati kako svoju vezu uskladiti, poboljšati, unaprijediti, razviti...
Početi ću sa nabrajanjem karakteristikama dobrog muškarca.

Bonton u braku ili Bračni bonton.

Vaš partner bio to dečko, muž, veza ili kako god zvale svog partnera, u daljnjem tekstu ću upotrebljavati riječ muž, a ona pokriva sve oblike koje sam dosad navela.

Započeti ćemo dan sa jutrom.

1. Muž mora pokazati ljubav i predanost prema vama.

2. Posebnu pažnju muž će dati svojoj partnerici kad je izrazito voli, kad je u drugom stanju ili kad ima neke teže dane u mjesecu, i pretrpjeti će PMS sindrom bez prigovaranja ili primjedbi.

3. Dobar muž će se probuditi sat ili pola sata ranije i urediti sebe.

4. Po potrebi idi kupiti svježi kruh i namirnice ili slično, tek takav pripremljen će ići u kuhinju i prirediti doručak za dvoje.

5. Tad ide probuditi svoju ženu, ali to mora napraviti sa puno takta i ljubavi. Ovisno o preferencijama žene on će je probuditi poljupcima, laganim šaputanjem, tihom muzikom koja se pojačava ili podizanjem roleta.

6. Pažljivo će promatrati reakciju svoje drage i shodno tome će prilagoditi način buđenja, ali mora jasno pitati za želje svoje žene.

7. Pripremiti će joj papuče, ogrtač, pružiti ruku da je podigne iz ležećeg položaja, pripaziti da joj se ne zavrti u glavi od naglog ustajanja.

8. Skupa s njom ide u kupaonu i pomaže joj već prema njenim željama u jutarnjoj tolaeti. Dok ona obavlja još neke svoje potrebe, za koje joj nije potreban muž.

9. On će joj pripremiti odjeću za taj dan, svakako uz njen odabir ovisno o aktivnostima tog dana i njenim željama koje je izrazila večer prije.

10. Muž će pogledati kavo je vrijeme vani i uskladiti joj odjeću i obuću vremenskim prilikama.

11. Ovisno o običaju da li je doručak u ogrtaču ili nekoj drugoj kućnoj odjeći idu na doručak koji je pažljivi muž pripremio.

12. Na stolu je poželjno da ispred nje stavi svako jutro svježi buket cvijeća ili bar jedan cvijet. Svako jutro u drugoj boji ili mirisu.

13. Po njenoj želji joj dodaje kavu, sok od naranče, kruh izrezan i nabavljen svjež tog jutra.

14. Kad je doručak završio, pospremiti će stol i posuđe, dok se ona oblači.

15. Prije izlaska će pogledati da li sve na ženi stoji uredno i pravilno - kosa, šminka, odjeća, je li ponijela sve stvari, otključati vrata, upaliti svijetlo na hodniku, zaključati vrata.

16. Pažljivi muž ide ispred žene po stepenicama i pazi da neko ne naiđe od nepoželjnih ili pazi da ne padne prema dole, to je uostalom prema bontonu.

17. Otključava auto, otvara vrata, dama sjeda, on zatvara vrata, vozi pažljivo nju na posao.

18. Tijekom dana joj pošalje SMS ili nazove na telefon ovisno o njenim željama i provjerava je li sve u redu, ili joj je nesto potrebno.

19. Dolazi po nju na posao, otvara joj vrata auta, tako da sve njene prijateljice vide kakvog dobrog muža ona ima.

20. Dobar muž će svakog dana svojoj ženi donijeti mali znak pažnje na dar. To može biti običan papirić sa nacrtanim cvijetom ili nekom ljubavnom porukom. Za one boljeg statusa darovi su svakako veći, ali mogu biti i simbolični kao cvijet, čokolada, bombonjera, neka sitnica, obična olovka ili skupa umjetnina, ovisno je li neki važni dan ili godišnjica.

Jedino što je važno u darivanju je da muž stalno misli na svoju ženu i želi je obradovati sa svojom pažnjom.


Post je objavljen 07.06.2009. u 23:15 sati.