Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookeraj

Marketing

Nakon nekoliko dana...

Pomalo me, priznajem, uplašila obljetnica bloga – 27. svibnja je smo Bookeraj i ja napunili jednu godinu uspješne simbioze. U tom sam razdoblju napisala 175 postova, iz čega valja zaključiti da sam objavila po jedan post svaki drugi dan. Isto tako, iako se nisam posvećivala brojanju, vjerujem da sam u tih 175 postova spomenula barem 250 knjiga različitih autora, od kojih sam većinu pročitala.

Što statistika dalje kaže? Do danas je kod mene na blogu ostavljeno 555 komentara, što čini prosjek od 3 komentara po postu. Sasvim dovoljno, što se mene tiče. Countera posjeta imam dva, jedan je istaknut na blogu od datuma 10. prosinca prošle godine, dok sam drugi postavila 28. prosinca prošle godine. Prvi brojač broji 3912 jedinstvenih posjeta do današnjeg dana, a drugi broji 6710 ukupno posjeta dosad. Najviše sam dnevno imala oko stotinjak posjeta, a posjetitelji se spajaju iz najviše iz Hrvatske, Bosne i Srbije, ali imam i nešto posjetitelja iz Irske, Njemačke i Italije.

Statistički podatci svjedoče i o mojim navikama pisanja bloga: mjesečni prosjek postova mi je 15.4, a tjedni 3.5. Najviše sam postova objavila u prosincu prošle godine (25 postova), a najmanje u rujnu 2008. godine godine kad sam objavila samo dva posta. Ukupan broj riječi u mojim postovima iznosi značajnu brojku od 19 929. U prosjeku pišem 108 riječi po postu (po čemu me statistički uređaj blog.hr – a svrstava u pisce kratkih postova – do 250 riječi po postu). Postove navodno najčešće pišem navečer (između 16 – 22 sata) i poslijepodne (14 – 16 sati). To moram potvrditi, to je istina.

Broj neaktivnih dana bez postova: 193. Između postova mi je najviše prošlo 52 dana. Iako se ovih dana tom rekordu nisam niti primakla, moram priznati da sam se skanjivala pisati, iako i dalje marljivo čitam.

Imala sam namjeru posvetiti čitav tjedan postova na blogu pisanju o sebi: da nakon godinu dana moji čitatelji saznaju nešto i o «osobi iza bloga». Ipak, u posljednje vrijeme (ponovno) sumnjam da je ta osoba izrazito zanimljiva. Zadržat ćemo se stoga radije na knjigama. Čujemo se opet kroz par dana...


Post je objavljen 07.06.2009. u 21:29 sati.