Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Tribina "Lokalni izbori - što su nam donijeli"

U nekoliko komentara vezanih za protekle lokalne izbore na ovome blogu se isticalo kako bi bilo dobro organizirati nekakav skup ili tribinu gdje bi se moglo raspravljati o svim aspektima prošlih lokalnih izbora. Takva rasprava bi bila daleko kvalitetnija od one po blogovima jer svatko govori u svoje ime i pojedinca se izvlači iz mase.
Evo, izgleda da se na organizaciji takve tribine već radilo, budući da sam dobio mail u kojem se navodi kako će povodom proteklih lokalnih izbora u Vrgorcu biti održana tribina "Lokalni izbori - što su nam donijeli?". Cilj tribine je sagledati lokalne izbore sa različitih aspekata: uloga lokalne vlasti, važnost lokalnih izbora za demokratski sustav, što je donio novi izborni sustav (zakon), specifičnosti predizborne kampanje, problemi/ nepravilnosti u izborima (npr. birački popisi, kršenje izbornih pravila...). Tribina bi trebala dati konstruktivni doprinos analizi lokalnih izbora na državnoj razini, problemi Vrgorca su samo ilustracija. Gosti tribine bit će prof. Žarko Puhovski, don Ivan Grubišić i Marko Rakar. Još uvijek se čeka potvrda Ivana Šušnjare, urednika portala Poskok Online. Tribina će se održati 10.06. (srijeda) u 19 sati u višenamjenskoj dvorani Grada Vrgorca. Tribina će biti otvorena za javnost i svi su pozvani i dobrodošli.
Dakle, stvorila se prilika za sve Vrgorčane da kažu sve što ih tišti vezano za protekle izbore i smatram da je sve probleme bolje riješiti argumentiranom raspravom nego anonimnim piskaranjem po blogu ili tračanjem iza leđa. Zbog toga se nadam da će višenamjenska tribina u srijedu biti puna.

Post je objavljen 05.06.2009. u 08:00 sati.