Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ultimativni

Marketing

A Cup of Ultimate –Timmy 2009 – Mattsee, 30-31.5.2009.

Vatromet iz centra Mattseea, reklo bi se na prvi pogled tipičnog austrijskog provincijskog mjestašca, ali stisnutog između dva jezera no centrom priklonjenog obali jezera Mattsee, što mu daje neki jezerski, nadprovincijski štih, označio je početak naše ''nove godine''. Sjedili smo za stolom uz obnovljeni ritual žestice za novake (i za sve ostale, onako usput, kad je flaša već tu) i po završenom vatrometu izmijenismo čestitke, puse i zagrljaje.

Image Hosted by ImageShack.us

Bila je to sredina jedne lijepe priče koje smo bili dio prošlog vikenda. A cijelu priču je prilično točno i razumno, kako to već Austrijanci rade, opisao PhiJe, naš gostujući igrač iz Graza, na livadi poslije zadnje utakmice: ''Bio sam malo skeptičan (tada nije mogao naći točnu riječ ali sam je ja sad našao) oko naše igre i naših mogućnosti nakon poraza u prvoj utakmici ali sve bolje igre u narednim utakmicama su me uvjerile da idemo u dobrom smjeru. Napredovali smo iz utakmice u utakmicu, posebno novi igrači.'' Otprilike tako je zborio Filip i svi se složismo. Trava je bila meka i podatna. Sunce nam je grijalo ozarena lica. Pivo je bilo odlično. Kombinacija spritea i piva još bolja – morate probati.

Image Hosted by ImageShack.us

Subota je osvanula sumorno, baš prema prognozama. Tamni i prijeteći oblaci nadvili su se nad našu smrznutu frizbi zajednicu. S druge strane terena stajala je pomlađena ekipa Catchupa. Držali smo se odlično do 3:3 a onda dolazi do neobjašnjivog pomračenja naše igre (NPNI) koje nam ne dopušta da pobijedimo. Gubimo 3:8 i pokunjeno napuštamo teren. U drugoj tekmi, protiv Stolichnaye ista priča – držimo se do 4:4 a onda opet nastupa efekt NPNI i gubimo s 5:12. U trećoj utakmici pobjeđujemo efekt NPNI a time i protivnika – 10:2 protiv mlade ekipe No Go vođene s tri iskusna igrača koji su nas pokušavali nadmudriti i izbaciti iz ritma cjepidlačeći s pravilima ali dečki, mi vam u Hrvatskoj postojimo zato da kršimo pravila pa bolje odmah odustanite nego da se nervirate bezveze. Zatim nam na noge dolaze komadi iz Women National Teama Austria i razvaljujemo ih, na kaljuži od terena, bez puno sentimenata – 8:2. Zaključujemo, bit će nešto od njih ali ne ovaj put, bejbe. Prije zadnje subotnje utakmice vježbamo malo jogu. Zatim odigravamo najbolju tekmu turnira protiv Mosquitosa – pobjeđujemo s 9:8 nakon što smo 5 minuta prije kraja gubili 6:8. Neupućeni tvrde da vježbanje joge prije tekme nema baš nikakve veze s ovom bravuroznom pobjedom.

Image Hosted by ImageShack.us

Nedjelju počinjemo tradicionalno – porazom. Ovaj put nije bilo efekta NPNI već nas je protivnik uspješno pleo i zapleo u svoju mrežu – 4:9 protiv SmartEZa. Ali Frki je u krugu nakon utakmice vrlo racionalno iznio tri objektivna razloga našeg poraza: iznenadilo nas je sunčano vrijeme a ne kiša kao u subotu (i kao u prognozama), iznenadila nas je nedjelja kao takva i, kao zadnje, mnogo je jednostavnije igrati ujutro kad se moraš rano dići i na brzinu doručkovati, nego u 12 sati kad sve to možeš napraviti na miru i još se fino rastegnuti i zagrijati. Tako je Frki, u potpunosti se slažemo s tobom!!! Ipak, u naredne dvije utakmice opet se budi hrvatska laka konjica i pobjeđujemo, prvo Schleudertraum sa 6:4, a potom u tekmi za 13. mjesto opet No Go sa 7:5. Ovaj put su se držali malo bolje, ušli su u shemu, skužili da mogu, ali uzalud vam trud svirači.

Image Hosted by ImageShack.us

Kao zanimljivost turnira spominjem nastup albanske momčadi Tirana Disc Jockeys. Turnir je osvojio Frizmi. Unatoč tome što su došli sa samo 5 igrača (Tea, Hani, Damjan, Statik i Spooks) i što su subotnje veče zalili tradicionalno obilnom količinom alkohola, ovaj put i pojačanom pošto je Damjan slavio rođendan, u finalu su razvalili Inner Circle sa 13:3. Ubitačna slovenska zona te brzi i efikasni napadi potpuno su dotukli suparnika. Takvu dominaciju u finalu zadnji sam put vidio (i osjetio) prije gotovo godinu dana na turniru u Kopru kada smo (mi, Mali Dim/FDKZ) u finalu pobijedili 45 Giri s 11:3.

Image Hosted by ImageShack.us

Konačno, skor od 5 pobjeda i 3 poraza stavio nas je na fino 13. mjesto od kojeg još više veseli atmosfera u ekipi i nastupi novih igrača. Prilično dobro smo igrali zonsku obranu a obranu men with last men još bolje. Pod odličnim vodstvom našeg Frkija koji je izvlačio iznenađenja sa svih strana (Balić iz džepa, pivo iz frižidera, Lijepom našom iz torbe...) i uz pomoć naši gostiju iz Graza, Martine i PhiJe, bila je to jedna prekrasna UF priča.

Image Hosted by ImageShack.us

Za FDKZ su nastupali, abecednim redom:
Ivan Čepelnik, Tomislav Frković, Goran Habjanec, PhiJe, Jan Kotevski, Marta Mrak, Inga Paukner Stojkov, Ines Šoić, Martina Tschörner i Vjekoslav Živković.

Goran


Post je objavljen 07.06.2009. u 08:25 sati.