Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rukica

Marketing

Tekstovi za novinare

NAKON ŠESTOG MJESTA U OVOJ SEZONI POMLAĐIVANJE EKIPE OSJEČKOG 1B LIGAŠA
Odbojkašice AOK Osijek krenuli s pripremama za novu sezonu
Veliki broj igračica pokušati će se svoju sportsku sreću potražiti u 1a ligašu Pivovari * sa znatno pomlađenim sastavom u AOK Osijeku očekuju borbu za vrh tablice

Za Akademski odbojkaški klub Osijek završila najteža sezona u pet godina postojanja. Nakon što je u posljednji čas Uprava kluba odustala od ulaska u najelitniji razred osvojen na parketu igračice i trener uspjeli su ostvariti zadovoljavajući plasman na šesto mjesto.
- Klub su napustili oba trenera, Vuković i Kopić, a Uprava na čelu s Antunom Novalićem prešla je u ŽOK Pivovara. Pošto smo ostali bez potrebnih financija osim igračica Novalić, Popović i Skender koje su prešle, odnosno vratile se u ŽOK Pivovara, ekipu su napustile još Palmer, Lukačević, Gagulić, Kovač, Čale, Paradžik, Rendulić. Tada smo svi proglašeni autsajderima i pripisivao nam se pad u još niži rang, drugu ligu, ističe Damir Rukovanjski, trener ekipe koji je ujedno i direktor kluba.
- Odlazak 11 igračica srušilo bi i veće klubove. U posljednji čas smo prebacili nužni dio igračica iz kluba u kojem sam također trener, drugoligaša OK Retfale i odigrali sezonu. Dugo smo se držali oko četvrtog mjesta, ali smo zbog obveza na fakultetu dijela igračica u veljači četiri utakmice odigrali nekompletni. Odnosno, u drugom dijelu smo bili pojačani povratkom Nikoline Popović iz Pivovare, ali ipak do kraja nismo odigrali niti jednu utakmicu u istom sastavu. Ova, 1b liga, ima dva kluba iz Dubrovnika, dva iz Kaštela, ekipu iz Zadra, Marčane kod Pule, Rovinja, Drenovu iz Rijeke, te na sjeveru dvije ekipe iz Slavonije i dvije iz Zagreba. Obzirom na mnogo putovanja, na jedno u Dubrovnik, zbog financijskih problema, nismo čak ni otputovali a upravo smo tamo očekivali sigurne bodove. Izgubili smo još i dodatni bod zbog nedolaska, tako da nam je na kraju za jedan bod izmaklo peto mjesto s kojim bi smo bili jako zadovoljni, ističe Damir Rukovanjski koji nije prekinuo treniranje ni nakon završetka sezone jer sprema neke mlađe igračice da se priključe prvom sastavu. U ovoj sezoni dokazale svoju kvalitetu nastupom u 1b ligi su slijedeće igračice: Dijana Barišić, Maja Danilović, Ernesta Dubac, Danijela i Dubravka Dubravac, Matea Horvat, Ljiljana Kolobarić, Ivana Majer, Maja Mihajlović, Nikolina Popović, Maja Rečić, Tajana Ujvari, Ivana Unukić, Mia Varga, Dragana Šimić, Nikolina Popović, Bojana i Tanja Štulić. S ovolikim velikim brojem studentica i srednjoškolki doslovce je izgurana sezona, a igračice su imale velikih problema i s treniranjima. Grad je ovom 1b ligašu dodijelio svega tri termina za trening u dvorani gdje se odigravaju utakmice, dvorani Jug, i to od 15 i 16 sati.
- U ovim terminima niti jednom nismo uspjeli sakupiti ekipu. A čak sedam tjedana nismo mogli niti trenirati u toj dvorani zbog sajmova vjenčanja, poljoprivrede, lova i ribolova, a sjetimo se još da smo u siječnju bili onemogućeni u ulasku u dvoranu zbog nedostatka plina i kasnije treninga rukometnih reprezentacija. Bili smo primorani čak u Zagrebu biti domaćini ekipi Novog Zagreba, dok smo domaćini utakmice s Kaštelom DC morali biti u Bizovcu. I kada to danas kažemo građanima da nema termina u gradu s tri velike dvorane, te posebice jednom koja zjapi prazna a koštala je ogromne novce, jasno dajemo do znanja da grad Osijek nema sluha za amaterski i studentski sport, kaže Rukovanjski koji nam je istakao i da svakako dolazi do promjena igračkog kadra. Klubovi Pivovara, OK Bilje, OK Našice i OK Matija Mesić bacili su oko na neke igračice.
- Sasvim sigurno u slijedećoj sezoni ne računamo na Draganu Šimić i Ljiljanu Kolobarić, jer nisu ispunili zahtjeve trenera u ovoj sezoni. One su se iako bez preporuke AOK Osijeka, priključile treninzima ŽOK Pivovara. Prirodno, i Nikolina Popović će pokušati naći zajednički jezik s upravom Pivovare i vratiti se u 1a ligu. Maja Danilović, Mia Varga, Marina Lukačević, Marijana Zandt, Ivana Majer, također su odlučile preći u starijeg ligaša. Standardni libero, Danijela Dubravac, pauzirati će zbog obiteljskih razloga, No, ozbiljno su se svojom igrom nametnule neke igračice koje su u prošloj sezoni nastupile u jednoj od dvije drugoligaške ekipe. Da će sezona biti još teža govori i činjenica da je u kvalifikacijama ulazak u ovu ligu zaslužila OK Kostrena. Ispala je ekipa iz Kaštela, ali iz natjecanja je istupila zagrebačka Mladost pa u ligu kao drugoplasirana iz kvalifikacija ulazi OK Brda iz Splita. U 1a ligu ušla je ekipa iz Slavonskog Broda, a ispala je u našu ligu OK Šibenik. Dakle samo mi i Novi Zagreb ostajemo od ekipa kopna. Upravo zato će nam trebati još veći broj igračica jer zasigurno nećemo biti u stanju igrati sa standardnom ekipom svih 11 gostovanja, od koji su devet na moru.
U slijedećoj sezoni, ističu u AOK Osijeku, računaju na Tajanu Ujvari, Dijanu Barišić, Ivanu Unukić (igrati će na dvojnu licencu za obje osječke ekipe), Maju Mihajlović, Maju Rečić, Dubravku Dubravac, Ernestu Dubac, Tanju i Bojanu Štulić, Mateju Horvat, Gordanu Josipović, Valentinu Đapić, Milenu Đuričković, Barbaru Bogdanović, Zrinku Šimunić i Nelu Bastalić. S njima će trenirati i igračice drugoligaške ekipe OK Retfala, a očekuju da iskoriste pravo na još jednu igračicu iz Pivovare mlađu od 20 godina da zaigra na dvojnu licencu a o čemu će se dvije uprave dogovoriti do kraja sezone.
[IMG]http://img41.imageshack.us/img41/8500/aok.jpg[/IMG]
http://img41.imageshack.us/img41/8500/aok.jpg
Na slijedećem slide show je jedan kratak rezime ŽOK Retfale i AOK Osijeka do danas


Go to ImageShack® to Create your own Slideshow


PROČITAJTE TEKST OBJAVLJEN U GLASU SLAVONIJE


DRUGOLIGAŠ OK RETFALA U NOVOM RUHU
I dalje borba za vrh tablice
Iako će znatan dio igračice igrati u 1b ligi ipak se očekuje da će Retfala imati kvalitetan sastav i ove godine te da će se boriti za sam vrh tablice. Svakako će na dvojnu licencu iz AOK Osijeka igrati dvije igračice koje su mlađe od 20 godina, a u konkurenciji su Valentina Đapić, Milena Đuričković, Tanja Štulić i Mateja Horvat. Tu su još i Antonia Plazibat, Vlatka Vidaković, Mateja Forjan, Ivana Pušić, Silvija Jurković, Sonja Washington, Sven Špehar, Svjetlana Šimić. Tehničarima Washington i Plazibat morati će se priključiti svakako i neki od tehničara koji sada treniraju s 1b ligaškom a to su prije svega Barbara Bogdanović i Nela Bastalić. Nakon ljetnih treninga očekujemo da će se netko iz mlađe kadetske ekipe nametnuti drugoligaškom sastavu. Prošle godine ekipe su vodili Damir Rukovanjski i Vlatko Vorih, a tko će biti trener ove godine znati će se do početka kolovoza


Post je objavljen 06.06.2009. u 20:53 sati.