Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fcbarcelona1899

Marketing

Zaključak sezone

Pošto je završila sezona, objavit ću po meni najbolju postavu Barce ove sezone.

Image and video hosting by TinyPic
Barca je ove sezone osvojila trostruku krunu

Golman:
Valdes: Ovu sezonu je branio izvrsno bez nekakvih kikseva. Junak Barce uz Iniestu na Stamford Bridgeu. Nije propustio niti jednu utakmicu Barcelone u La Ligi sve dok je Barca nije osigurala.


Obrana:
Daniel Alves: Po desnom boku izvrstan i defenzivno i ofenzivno. Isplatio je svaki novčić koji je Barca uložila u njega.

Puyol: Iako je u jednom dijelu sezone imao pad forme, sezonu je završio genijalno. Barcin kapetan je zabio protiv Reala te bio jedan od najboljih igrača protiv Manchestera u finalu Lige Prvaka u Rimu.

Pique: Iako je Marquez bio u prvom planu kod Guardiole sve do ozljede protiv Chelsea, Pique je početak te završetak sezone odigrao super što smo mogli vidjeti u utakmicama protiv Manchestera i Reala kada je vrlo čvrsto funkcionirao sa Puyolom.

Abidal: Sezonu je odigrao solidno te zaslužio da ga uvrstimo u prvi tim Barce.


Veza:
Yaya Toure: Odigrao je cijelu sezonu na vrhunskom nivou kao zadnji vezni, a dokazao se da je dobar i u obrani kada je to bilo potrebno.

Xavi: Svojom igrom i pasovima osvaja sve ljubitelje nogometa. S Iniestom u vezi genijaalno kombinira te izluđuje obrane protivnika. Također je bio asistent za drugi Barcin golu u utakmici u Rimu.

Iniesta: Iako je bio prvi dio sezone ozlijeđen, drugi je odigrao fantastičo. Zabio je Chelseu u polufinalu u uzvratu Lige Prvaka u 93. minuti te donio Barci prolaz u finale gdje je asistirao Eto'ou za prvi gol.


Napad:

Messi: Ove sezone je dokazao zašto ga mnogi nazivaju najbojim igračem na svijetu. Doveo je Barcu do trostruke krune te bio noćna mora za sve obrane koje su pokušale zaustaviti Barcin stroj.

Eto'o: Najbolji strijelac Barce ove seone. Iako je zabio mnogo važnih golova za Barcelonu, njegov ostanak je još upitan. Ipak, to Eto'oa nije obeshrabrilo već ga motivira za sve većim dokazivanjem. Nakon što je u finalu Lige Prvaka 2005-2006 zabio Arsenalu, zabio je i ove sezone u finalu Manchesteru. Ako ode, Barci će sigurno nedostajati.

Henry: Do ove sezone njegovoj je kolekciji nedostajala samo Liga Prvaka. Iako je prošlu sezonu mnoge razočarao, ove sezone je bio 'pravi' Henry. Bio je vrlo važan kotačić u Guardiolinom stroju.

Post je objavljen 06.06.2009. u 14:18 sati.