Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maddogsh

Marketing

Birokracija je uvođenje reda u red


Zašto spot? Nešto sam si patriotsko-anarhističan danas...

Dakle – "Birokracija je uvođenje reda u red"
Birokrat uzima urednu hrpu papira i reda ju običnim smrtnicima totalno nelogičnim redom, te taj nelogični red potom proglašava redom. Metamatematički i parafizički gledano uzeo je "red" i "uredio" ga, pri čemu su zakonitosti entropije pokrenule svoju mašineriju i napravile negdje u birokratovoj okolini ogroman nered, usklađen sa "ređenjem" koje je birokrat izveo.
Imam diskretni osjećaj da se blogom koristim k'o Twitterom, kojim se – ne koristim, Twitterom, ne blogom. Twitter, koliko bih mogao reći iz iskustva korištenja, čitaj – zero, zilch, nada, null, možda čak i nil (e, da, kako danas reklamiram razne sajtove – jeste li čuli za Wolfram Alpha?) navodno služi svim preuobraženim kretenima (i birokratima) da zapišu svoje prekovažne misletine (pokušavam napraviti augmentativčinu imenice misao u množini, pa mi ne ide). Nekada su se ovakve stvari koje stoje u naslovu proglašavale aforizmima i objavljivale na marginama enigmatičkih časopisa. Danas se takve stvari ili ne objave, ili se nekome ispričaju kao loš vic, ili završe na Twitteru... mada, osobno bih radije završio na gemištu. Kavi? I pričao loše viceve...
Apropos lošeg vica:
Dođe veterinar liječniku:
-Izvolite? Što vas muči?
-Jeeee, tak bi i ja znal!
Što kažu na Twitteru o sebi? Da, išao sam pogledati samoreklamu jedne stranice, i ako nastavim, još se i tamo ugnijezditi... Hm... jel' netko od Twitteraša iz domovine razmišljao o tome da mi imamo sličnu stranicu, za sasvim druge namjene? E, reklame. Kažu ovo:

"Twitter is a service for friends, family, and co–workers to communicate and stay connected through the exchange of quick, frequent answers to one simple question: What are you doing?"
Dočim, citat jedne kritike kaže:
" If you aren't familiar with Twitter, it is one of those things, like MySpace, that sounds totally ridiculous and stupid when you first hear about it. But once you start using it, you realize how much fun it is (Eric Nuzum, author of The Dead Travel Fast)"

E, ne znam tko je dotični Eric, pa još i Nuzum, osim da je autor nečega što ne znam što je, osim da je njegovo autorsko djelo, ali znam da u trenutku kada sam razmišljao o blogu, oblik komunikacije koji mi je bio prirastao srcu bjehu malobrojni forumi (phpBB je bio u začetku, čak niti Ančica Sečan (respect) nije stigla još napraviti svoj prijevod sučelja) i usenet ili popularnije rečeno "njuzgrupe".
Blog mi se činio bleskastim.
I sada mi se bloganje čini bleskastim, povremeno, kad nemam što dobro za pročitati (a uvijek se nađe) ili za napisati (a mogao bih), ali mi niti izdaleka to bije tako kretenski oblik komunikacije kao što je to Twitter ili MySpace.
I ne, nemam profile tamo.
I ovo mi je dosta.
Uostalom, s obzirom na to kako izgledam iz profila, pa tko bi to smjestio online?

P.S. Danas je 25 godina TETRISU - "mladac, zar ne?"
P.P.S. Ako me ne prestane držati, mogao bih ja još toga objaviti. Ako me prestane, hja, čitamo se u srpnju - mjesecu pravog jubileja (prva troljetka)


Post je objavljen 06.06.2009. u 07:27 sati.