Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pet-society-blog

Marketing

malo slastica za pse koje možte sami napraviti!


Evo ovako ja sam našla na jednom forumu o psima. puno recepta kako da ispečete sami pseće slastice.
LAJAVCI
Sastojci:
pola šalice mlijeka
1 jaje
2 žlice maslaca od kikirikija
par kapljica vode
prstohvat soli
1 1/4 šalica brašna

Priprema:
Pomiješajte sve sastojke osim soli i brašna u velikoj zdjeli. Zatim ubacite sol i brašno. Dobro pomiješajte, napravite željene oblike i zagrijte pećnicu na 175 C. Gotovi su kad se stvrdnu i poprime laganu boju.

KEKSIĆI PROTIV ZADAHA
Sastojci:
1 1/2 šalica cijelog pšeničnog brašna
1 1/2 šalica Bisquickovog (ili nekog drugog) mixa za pečenje
1 1/2 šalica lišća metvice - nestegnuto pakovanje
1/4 šalice mlijeka
4 žlice margarina
1 jaje
1 1/2 žlica javorovog (ili kukuruznog) sirupa

Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u multipraktiku (ili mikseru) i miksajte dok sve ne postane jednolično. Metvicu narežite, i formirajte veliku kuglu. Pritisnite ili valjajte na neljepljivoj podlozi do debljine 6-12 mm. Izrežite u 5 cm-arske komade ili oblikujte s kalupom u obliku kosti i stavite na neljepljivu škrovadu (tepsiju). Pecite na 190 C 20 min ili dok lagano ne posmeđe.
Ohladite i spremite u hermetičnu posudu.
Količina je dostatna za 30- ak srednjih keksića.

Recept (ovo je isto neki recept,ali mu neznam ime )

1 paketić aktivnog suhog kvasca
1 šalica tople pileće juhe
2 jušne žlice melase (šećernog sirupa)
1 3/4 žlice višenamjenskog brašna (1 3/4 do 2) – to je ono, ni meko – ni oštro
1 1/2 šalica integralnog pšeničnog brašna
1 1/2 šalice drobljene pšenice
1/2 šalice kukuruznog brašna
1/2 šalice nemasnog mlijeka u prahu
2 čajne žličice suhog češnjaka (u prahu)
2 čajne žličice soli
1 jušna žlica mlijeka
1 jaje – tučeno

Rastopiti kvasac u 1/4 šalice tople vode. Umiješati juhu i šećerni sirup (melasu). Dodati samo jednu šalicu višenamjenskog brašna, ukupnu količinu integralnog pšeničnog brašna, drobljenu pšenicu, kukuruzno brašno, mlijeko u prahu, češnjak u prahu i sol, te dobro izmiješati. Na pobrašnjenu dasku istresti preostalo brašno. Umijesiti polovinu smjese i izvaljati je na debljinu od 1 cm. Izrezati kekse u željenim oblicima. Staviti ih na nenamašćeni lim za pečenje, a gornju površinu premazati smjesom tučenog jaja i mlijeka. Ponoviti isti postupak s preostalim tijestom. Peći 45 minuta na temperaturi od 150°C. Isključiti pećnicu i ostaviti kekse da se suše preko noći.

Kolačići od sira i češnjaka

1 šalica pšeničnog brašna
1 šalica naribanog cheddar sira
1 jušna žlica češnjaka u prahu (ne soli od češnjaka!)
1 jušna žlica maslaca ili margarina
1/2 šalice mlijeka

Izmiješati brašno i sir. Dodati češnjak u prahu i "istrajbani" maslac. Polako dolijevati mlijeko dok se ne dobije malo tvrđe tijesto. Možda i neće biti potrebna sva gore spomenuta količina mlijeka. Razvaljati tijesto na pobrašnjenoj dasci tijekom nekoliko minuta.
Debljina razvaljanog tijesta neka bude 5, 6 mm. Izrezati u željene oblike i složiti na nenamašćen lim za pečenje. Peći 15 minuta na temperaturi od 180°C. Ostaviti kolačiće da se hlade u pećnici s lagano otvorenim vratima dok se ne ohlade i stvrdnu. Gotove kolačiće držati u hladnjaku da bi ostali svježi.

Kolačići od sira i češnjaka

1 šalica pšeničnog brašna
1 šalica naribanog cheddar sira
1 jušna žlica češnjaka u prahu (ne soli od češnjaka!)
1 jušna žlica maslaca ili margarina
1/2 šalice mlijeka

Izmiješati brašno i sir. Dodati češnjak u prahu i "istrajbani" maslac. Polako dolijevati mlijeko dok se ne dobije malo tvrđe tijesto. Možda i neće biti potrebna sva gore spomenuta količina mlijeka. Razvaljati tijesto na pobrašnjenoj dasci tijekom nekoliko minuta.
Debljina razvaljanog tijesta neka bude 5, 6 mm. Izrezati u željene oblike i složiti na nenamašćen lim za pečenje. Peći 15 minuta na temperaturi od 180°C. Ostaviti kolačiće da se hlade u pećnici s lagano otvorenim vratima dok se ne ohlade i stvrdnu. Gotove kolačiće držati u hladnjaku da bi ostali svježi.


Jetreni kolacici

Smiksati u multipraktiku:

0,5 kg sirovih jetrica (pileca, teleca, juneca)
3 jaja
3 zlice melase

Dodati u smiksano:

2 1/2 salice integralnog psenicnog brasna
1 zlicu sode bikarbone
1/2 zlice cesnjaka u prahu ili dva zgnjecena cesnja

Zatim sve skupa promijesati i staviti mjesavinu u protvan namascen uljem. Peci 30 minuta. Maknuti iz pecnice i rezati na male kvadratice. Drzati u dobro zatvorenoj posudi u frizideru, a visak se moze smrznuti za kasnije.


PLOČICE OD SIRA
Sastojci:
1/3 šalice prirodnog soka od jabuke, bez šećera
1/3 šalice naribanog ili nasjeckanog polumasnog sira
1/3 šalice vode
2 šalice brašna

Priprava:
U srednje velikoj posudi izmiješajte tekuće sastojke. U velikoj posudi izmiješajte suhe sastojke. Polako dodajte tekući dio u suhu mješavinu. Dobro izmiješajte. Tekuće tijesto izlijte u zamašćenu tavu veličine otprilike 32,5x25x5 cm. Pecite na 275 °C oko 25 do 30 minuta. Ploča je gotova kada vilica piknuta u tijesto ostaje čista. Ohladite i izrežite u pločice. Od ove količine smjese dobit ćete pedesetak pločica stranica od 4 cm.



KEKSI S PILETINOM
Sastojci:
1 pileći batak sa zabatkom
1/3 šalice biljnog ulja
3 šalice integralnog pšeničnog brašna
3 šalice vode + 1 jaje

Priprava:
Skinite kožu s piletine, stavite je u manju posudu i dodajte vode. Pristavite kuhati. Kad voda zavrije pustite da vrije 10 do 15 minuta ili dok piletina ne bude kuhana – piletina treba biti čvrsta na dodir, a u predjelu zgloba ne smije biti tragova krvi. Ostavite 3 šalice vode u kojoj je kuhana piletina i pustite da se ohladi. U velikoj posudi izmiješajte ostale sastojke. Usitnite pileće meso kao da je kosano i umiješajte ga u mješavinu. Dodajte 3 šalice preostale vode od kuhanja. Mijesite na pobrašnjenoj površini dok ne dobijete čvrsto tijesto. Razvaljajte ga na debljinu od otprilike
1.5 cm. Izrežite rezačem za kekse u željene oblike. Posložite kekse na papir za pečenje međusobno razmaknute oko 1.5 cm. Pecite na temperaturi od 250o otprilike 50 do 55 minuta. Kad je pečenje gotovo keksi trebaju biti čvrsti na dodir. Isključite pečnicu i ostavite kolačiće u pečnici još jedan do dva sata da se potpuno stvrdnu. Količina koja se dobije iz navedene smjese je otprilike 60 keksa dužine 5 cm.


PREPEČENAC OD BADEMA

Sastojci:
baza za prepečenac
150 ml (1/2 šalice) cijelih badema

Priprema:
Prije nego šta napravite tijesto za prepečenac, popržite bademe u plitkoj tavi 9 minuta na 160 C. Pustite da se ohlade i za to vrijeme napravite tijesto prateći upute na pakovanju. Zatim ih podijelite na trećine (ili polovine) i dodajte tijestu. Na kraju, tijesto ispecite po uputama na pakovanju.
Dobar tek!

Ja mislim da bi neke keksiće čak mogli jesti i ljudi.




Post je objavljen 04.06.2009. u 20:17 sati.