Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Jutarnja Gelender Liga 3 - 6. kolo

Družina mala, ali odabrana, prije starta na parkingu

Za razliku od mnogih prijašnjih jutra, ovo jutro me dočekalo svjetlo, no unatoč toj činjenici bilo je teško ustati i napustiti toplinu kreveta. Vodila se duga i teška unutarnja borba, no ipak sam ustao i krenuo. Jednostavno sam MORAO, ali i snažno ŽELIO doći na vrh i tako proslaviti godišnjicu svojeg prvog kola jutarnje Gelender lige. Dragi moji Gelenderovci, prvi put ste me upoznali prije godinu dana, s već spomenutim pitanjem "Jeste li vi iz Gelender lige?", kao da se radi o sekti ili pokretu. To tada možda niste imali osvješteno na taj način, ali radi se baš o tome. Gelender je pokret!
Na našoj stazi imamo i novitet. Radi se o prepreci u obliku srušenog stabla, na prvih 50 metara staze. Današnja trka nije u meni pobudila neke posebne emocije i filmove, kako to obično zna biti. Nedostajao mi je moj partner i rival tT-jac. Relativno rano su brži od mene odmaknuli, a sporiji me nisu mogli pratiti, tako da nije bilo dahtanja za petama i samim tim nisam dao sve od sebe. To se vidi i po slijedećoj statistici.
Danas mi je prosječan puls bio 155 otkucaja, dok je to obično oko 162. Najviša vrijednost pulsa mi je danas bila 170, dok je to obično iznad 175.
Na sunčanom Gelenderu, istezanje i meditacija

Svjestan sam da je za rušenje prošlogodišnjeg rekorda i dostizanje ovogodišnjeg cilja ostalo još 7. i 8. kolo, te eventualno 9. kolo i mogućnost da zbog godišnjeg odmora propustim jedno od njih.

Temperatura na parkingu: 10°C
Temperatura na Gelenderu: 9°C (informacija s radija), 20°C (piše na toplomjeru na Gelenderu, ali toplomjer je bio obasjan suncem).

Time: 50:53
Avg HR: 155
Max HR: 170

Par tehničko-taktičkih podataka o stazi:
Horizontalna dužina staze je 4.450 metara.
Visinska razlika je oko 700 metara. Koristim riječ "oko", jer prema dva dosadašnja mjerenja jednom je bilo 673 metara, a drugi puta 743 metara.
Kada prema formuli izračunam dužinu hipotenuze nad ove dvije katete, dobijem da je dužina staze 4.500 metara.


Post je objavljen 03.06.2009. u 10:01 sati.