Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tehnozena

Marketing

srednji prst

Nije da nisam nikad opsovala, za volanom to činim i češće no što bih htjela. Zapravo, voljela bih da uopće ne psujem, ali psujem. No, doista nikada nikome nisam pokazala srednji prst. To mi je... vulgarno, ružno, ne znam kako bih to opisala. I dok još mogu dopustiti da se netko iznervira i "pobjegne" mu, ovo nikako ne mogu shvatiti.

Vozim se ja seoskim uličicama iza nekog Peugeota 205, čini mi se. Idemo relativno polako zbog zavojitosti i uskosti. Kad odjednom, auto ispred mene - stane. Jedva zakočim, jer to doista nisam očekivala i lagano zatrubim jer, hej, tako se to ne radi. Čovjek je, naime, razgledavao okoliš. Kad vozač odjednom pobjesni i pokaže mi, znate što, naslov posta. I nastavi mi ga pokazivati još jedno dvjestotinjak metara.

Dogodilo se i meni da se zamislim i nekome uletim u trak, ali kada znam da griješim, lijepo dignem ruku i ispričam se. Znam i mahati i trubiti nekome kada se meni ubaci, ali ako digne ruku, odmah se smirim. Čovjek se ispričao. Dugo sam poslije, vozeći se dalje uskim i zavojitim seoskim magistralama razmišljala o tome što tjera čovjeka koji odjednom naglo stane i kojeg sam zbog toga skoro lupila da mi pokazuje pet minuta srednji prst?! Što je htio reći? Vidi ga sad, glupačo jedna, što uopće voziš u isto vrijeme kad i ja?

A kad smo već kod automobila, nikako se ne mogu oporaviti od šoka da je za gradonačelnika Samobora izabran čovjek koji je još 2002. godine pljačkao ta osobna prijevozna sredstva. Jesam za to da se svakome da šansa ako je odslužio svoju kaznu, ali neka radi u videoteci a ne kao prvi čovjek jednoga grada. No, očito da većina mojih susjeda misli drukčije...

Post je objavljen 01.06.2009. u 21:58 sati.