Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

KIČMA – knjige i časopisi na morskoj ariji

kicma

Danas je najavljen drugi riječki sajam knjiga i festival časopisa KIČMA – knjige i časopisi na morskoj ariji.
Festival počinje 3. lipnja u 20 sati u HKD-u i trajat će do 10. lipnja. Za to vrijeme predstavit će se 12 časopisa iz Hrvatske, Bosne te Srbije što se bave književnošću, kulturom ili aktivizmom. Također prodavat će se preko 8 tisuća knjiga s popustima do 70 %.
Prodajni sajam knjiga bit će u HKD-u kao i predstavljanje časopisa, dok će se predstavljanja knjiga u 10 različitih lokacija diljem Rijeke, poput Arce Fiumane, Dva Lava, Palacha, Narodnoj čitaonici na Korzu, turističkom busu, Jazz tunelu i slično. Tu činjenicu je posebno istakla pročelnica za kulturu Ivanka Persić te je dodala budući je ova manifestacija značajna za poticanje kulture, Grad Rijeka je izdvojio 100 tisuća kuna iz proračuna.

Cijeli program je podjeljen u dnevni i noćni. Dnevni je rezerviran za predstavljanje knjiga, dok je noćni rezerviran za okrugle stolove, čitanja, predstavljanja pjesnika i druge popratne programe.
Ukupno će se predstaviti 51 knjiga, uglavnom noviji naslovi afirmiranih, ali i mladih pisaca.

Domaćih izdavača i onih iz Srbije i Bosne bit će prisutno oko devedesetak. Što se tiče ostalih stranih izdavača, uglavnom iz Engleske, SAD-a i Italije, njih će biti 21, te će fokus biti na društvenim znanostima.
Osim toga biti će održani i muzički nastupi.
Novost ovogodišnje KIČME jest program za djecu i mladež.
Organizator KIČME je udruga parNas i V.B.Z.

Više na www.kicma.net

M.T.

Post je objavljen 01.06.2009. u 13:45 sati.