Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/burza-frustracija

Marketing

Gotovčevi i Farma

Postoji li bolja tema za novi post od famozne obitelji Gotovac? Nakon što su Gotovčevi u "suradnji" s Petrom Maroje priuštili obiteljima Gianne Apostolski i Ivice Novaka javnu sramotu izbacivanjem s vlastite svadbe, pitam se koji je sljedeći njihov korak?

Pogledajmo nekoliko medijskih napisa koji su popratili njihovo bivstvovanje u popularnom reality show-u Nove TV "Farmi":


01.03.2009. | 13:30

Stručnjaci: odlaskom na Farmu Gotovčevi zanemaruju i zlostavljaju dijete

Da su se mnogi za slavu spremni poniziti, osramotiti, skinuti do gola, blamirati i eksponirati do krajnjih granica uvjerili smo se nebrojeno puta i baš kad se zapitate može li niže, odnekud ponovno ispliva bračni par Gotovac - piše Jutarnji list.

Simona i Ante sudionici su reality showa Nove TV “Farma”, a zbog sudjelovanja u 13-tjednom showu koji počinje danas svoju su trogodišnju kćer Gabrijelu povjerili na čuvanje baki.

Centar za socijalnu skrb odobrio im je da se o kćeri skrbi baka Tamara Trpkov, Simonina majka, dok se njih dvoje “bore” za još jedan komad medijske pažnje. Međutim, ni baki nije nepoznato medijsko eksponiranje,prije nekoliko mjeseci imali smo priliku na televiziji vidjeti i njezin reality kada je išla na plastičnu operaciju nosa.

Obitelj Gotovac od kolovoza 2008. na preporuku pravobraniteljice za djecu stavljena je pod nadzor Centra za socijalnu skrb Maksimir zbog prečestog javnog eksponiranja dvogodišnje djevojčice.

Stručnjaci s kojima smo razgovarali slažu se da Centar nije donio nezakonitu odluku kada su Gotovčevima dopustili da njihovu kćer čuva baka jer u Obiteljskom zakonu stoji da roditelji mogu povjeriti dijete osobi koja ima uvjete da djetetu bude skrbnik, no smatraju da je takvo ponašanje krajnje neodgovorno, pa čak i zlostavljanje.

- Takva odluka sigurno ne predstavlja odgovorno i uzorno roditeljstvo - ističe Marija Pavić, ravnateljica svih zagrebačkih centara za socijalnu skrb.

Njezina kolegica Tatjana Katkić-Stanić, predsjednica Udruge socijalnih radnika, ističe kako je ovdje prije svega upitna roditeljska kompetencija.

- To je nešto što otvara dvojbu posebice s obzirom na uzrast djeteta i relativno dugo razdoblje koje će oba roditelja provesti na farmi - rekla je Katkić-Stanić.

Simonina je majka nedavno za medije izjavila da djetetu roditelji neće nedostajati jer ima mnogo njihovih fotografija, a i vidjet će ih na televiziji.

Sociolog i pedagog Zlatko Miliša uvjeren je pak da će dijete već nakon nekoliko dana pokazivati prve smetnje i reakcije na odvojenost od roditelja.

- To je tipičan primjer zanemarivanja djeteta koje se prema UNICEF-ovoj terminologiji tretira kao zlostavljanje - rekao je Miliša.

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor nije htjela komentirati konkretan slučaj, ali istaknula je da je Obiteljski zakon jasan, no da je druga stvar kako ga tko tumači.

- Vlada ne može propisati i narediti nekome da voli svoje dijete. To čovjek nosi u sebi ili ne nosi.

Kao majci teško mi je zamislivo ostaviti dvogodišnje dijete nekom drugome na skrb. Svakom djetetu, a posebice tako malome, potrebna je roditeljska ljubav tijekom 24 sata - rekla je Kosor te se prisjetila da je svojeg sina prvi put ostavila kada je imao godinu i pol dana.

- Išla sam tri dana na službeni put i sva sam tri dana proplakala. Tješio me cijeli aerodrom - dodala je.

Gotovčevi nisu jedini koji su svoje dijete poprilično eksponirali po medijima. Kći Dikana Radeljaka i kći Mirele Rupčić iz veze s Goranom Višnjićem djeca su poznatih gurnuta u medije u jeku ‘potresa’ koje su imali u privatnom životu.

Slobodna Dalmacija (JL)


Tako je lijepa i slavna (po čemu, osim solidno izvedenom estetskom zahvatu na poprsju?) Simonica svoju kumu Danicu Apostolsku - Novak odlučila udomiti, svega nekoliko tjedana nakon što je, zajedno sa suprugom Antom, konstatirala kako je Gianna - Danica "dvolična" i kako su je "provalili".
Tko tu koga? Sirota Danica - Đanica zasigurno nije tako zamišljala najsretniji dan u životu... S hematomima, otjerana s vlastitog vjenčanja.


Post je objavljen 01.06.2009. u 01:52 sati.