Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

POKAZNA VJEŽBA URBANOG TRAGANJA I SPAŠAVANJA

SPLIT

U razdoblju od 18. svibnja do 29. svibnja 2009. godine u Divuljama je proveden treći u nizu tečaj traganja i spašavanja iz ruševina, na kojem je sudjelovalo 25 spašavatelja (11 iz JVP Rijeka, 11 iz JVP Split i 3 DUZS).

Image and video hosting by TinyPic

Po završetku obuke na ruševnim objektima tvrke Kemokomplex d.o.o. ( ex. Jugovinil) u Kaštel Sućurcu, održana je pokazna vježba na kojoj su primijenjena usvojena znanja i vještine u:

1.spuštanju ozlijeđenih osoba s visokog objekta te spuštanju ozlijeđenih iz ruševina pomoću vatrogasnih ljestava;
2.potragama s psom u ruševinama;
3. traganju sa specijalnom opremom (vibroscope, vibrophone i dr) u ruševinama.


Obuku provode francuski instruktori (francuski vatrogasni časnici i dočasnici koji imaju bogato iskustvo u toj djelatnosti), a njezin cilj je unaprijediti teoretska i praktična znanja, razmijeniti iskustva te postići visoku razinu sposobnosti za spašavanje iz ruševina.

Obuku za spašavanje iz ruševina do sada je završilo 38 polaznika, od čega 1. stupanj obuke osam polaznika, a 2. stupanj obuke 8 polaznika iz Državnih intervencijskih postrojbi, Javnih vatrogasnih postrojbi Zagreb, Rijeka, Osijek i Split.

Po završetku projekta specijalizaciju će završiti 136 vatrogasaca, od toga 110 s prvim stupnjem, 16 s drugim, a 10 s trećim stupnjem. opširnije



Post je objavljen 29.05.2009. u 16:00 sati.