Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Zašto ZA Kregara?

Nedjeljnji izbori se bliže, a kao što ste mogli primijetiti, do sad se uopće nisam dotaknuo drugog izbornog kruga. Razlog tome je što, čini se, ne postoji način kako doprijeti do svijesti većine ljudi na razuman način. Da je tome tako svjedoče i izborni rezultati gdje je HDZ, stranka koja je ovu zemlju dovela na rub propasti svojim neznanjem, pobijedio u ruralnom dijelu Hrvatske, HDSSB, stranka koja podržava ratnog zločinca i kriminalca Branimira Glavaša, pobijedila je u Slavoniji, a u Zagrebu je Bandiću (hrvatskom Silivu Berlusconiju), čovjeku umješan u afere teške milijarde i milijarde kuna, pobjeda izmakla za dlaku.

Iz svega ovog jedino mogu zaključiti da su većina Hrvata teški mazohisti koji vjeruju u bajke i još k tome vrlo kratkovidni. Njima je jedino bitno da dobiju povišicu, da mogu otići u shopping trošiti na kreditnu karticu i da im se priča ono što žele ćuti, po makar to bila potpuna laž. I kako onda nakon svega ovog uopće napisati nekakav smisleni tekst koji predstavlja realno stanje kad to Hrvati ne žele čitati? No ipak, kao nepopravljivi optimist, pokušat ću ukratko objasniti zašto bi na nedjeljnjim izborima trebali izaći oni koji prošlu nedjelju nisu izašli i dati glas Josipu Kregaru.

1.) Sjetite se stare narodne izreke da se nikad sva jaja ne stavljaju u istu košaru.
2.) Sjetite se svih onih afera u koje su bili upleteni redom Bandićevi kumovi.
3.) Sjetite se obećanja da se Holding osniva kako bi se smanjili troškovi, a umjesto toga troškovi su narasli za duplo i to sve Vi plaćate.
4.) Smisao demokracije je proporcionalna zastupljenost interesa svih građana, a ne samo onih koji su iz pobjedničke partije.
5.) Demokracija jača sa svakom promjenom vlasti. Status quo vraća nas u diktaturu i jednoumlje.
6.) Ne tvrdim da je Kregar bolji od Bandića, na njemu je to tek da dokaže ako bude izabran, ali sam uvjeren da od Bandića ne može biti gori jer ukoliko Kregar pobjedi, njegov rad biti će pod itekakvim povećalom SDP-a koji je pobijedio u gradskoj skupštini.

I zato izađite u nedjelju na izbore i glasajte za promjenu i jačanje demokracije. Ako ne već za boljeg kandidata, onda bar za promjene.

Post je objavljen 28.05.2009. u 10:29 sati.