Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/babl

Marketing

fatalna privlačnost pametnih djevojaka

- revitalizirani post od 28.5.2009.




Nemanja s bloga Vasiona hara i po Facebooku. Ondje sam naišao na njegovu bilješku:

O PAMETNIM DJEVOJKAMA

I SRODNIM POJAVAMA


Vjerojatno svi znamo za onaj tužan slučaj samoće čovjeka koji nije mogao biti s bedastim djevojkama, dočim pametne nisu mogle biti s njime.

Kad se jednom tako postave stvari – usudio bih se patentirati ovaj fenomen – kad se naime kao kriterij veze pojavi ne samo famozno slaganje naravi, nego i podudarnost pameti, neminovno se događa – pat pozicija. Paraliza. Kadar se, skupa sa svime u njemu, smrzne.

Pogledajte moj slučaj.

Danas sam dobio pismo nesvakidašnjeg sadržaja:

"Da se ne poznajemo tu si – u mom slučaju – dvostruko u pravu. Ja se upravo upoznajem i s tobom i sa sobom samom. Ti mi se sviđaš, a sebi se čudim.

Čini se da nas je opet troje. Odlično!

Tako si mi dragocjen i tako se shizofreno odnosim prema toj činjenici. S jedne strane bih činila sve da te sačuvam. A opet, dragocjenim mi te, uz sve ostalo, čini i to što kažeš da ne moram činiti ništa. Trebala bih valjda onda učiniti sve da ne učinim ništa.
Može li teže?"


Djevojka je zapravo na rubu genijalnosti, i to s one druge strane: ménage a trois koji ona postulira, nemoguće je kraće i efektnije izvesti, baš kao ni finalnu peripetiju: kao kod Lampeduse, mudrica zaključuje: "Se vogliamo che tutto rimanga come e, bisogna che tutto cambi!".

Ali, iznad ovih logičkih bravura i prividnog kretanja najsuptilnije dijalektike, ipak lebdi neki Zloduh vječnog mirovanja, neko parmenidovsko prokletstvo, neka neumitna aporetika ljubavi: sve je već tu, iako ničega nema, i sve može biti, samo ako se ništa ne dogodi!

Bože, obožavam pametne žene!

Ne one duhovite, ne oštroumne, one sposobne tek za trenutačnu dosjetku – nego pametnice, one koje mogu misliti od početka do kraja rečenice, pa iz jedne u drugu, kroz cijeli pasus!

U rijetkim povlaštenim trenucima nazočenja ovakvom slavlju Duha, u stanju sam ih danima slušati i gledati, bez riječi, prigušena daha, sve dok konačno ne kažu:

Ti mene uopće ne slušaš! Tebi je samo važno kako izgledam!

Velim, obožavam pametne žene.




Prva pomisao nakon čitanja tog dirljivog teksta bila je – to ne može dobro završiti!

Kovitlac misli i primisli koje su me ispunile bio je previše da bih i pokušao pribilježiti ga. Pokušavajući dobronamjerno domisliti koji bi bio najbolji realno mogući ishod, ostavio sam komentar:


…mmm... nabavi psa. Na kraju će i ona nabaviti psa i – dok ćete se šetati – vaši psi će se radosno družiti

Znam te neke koje upravo pameću privlače kao svjetionik, a kada se približiš otkriješ da si ništa više od leptira koji se oprljio na plamenu svijeće.

E, prijatelju, da vidiš pizdarije kad tako pametna nešto pogrešno shvati!







Post je objavljen 30.05.2015. u 09:37 sati.