Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chiron

Marketing

Štovani vijećnici,

Akademska zajednica i Vjernička republika imali su noćas teške i, nažalost, nezadovoljavajuće pregovore. Uspjeli smo se suglasiti oko mnogih točaka, no ključna je ostala neriješena. Šaljemo Vam svima na uvid nacrt sporazuma uz napomenu da se o svim točkama osim druge slažemo s Akademcima, dok je druga točka napisana onako kako bismo mi Vjernici željeli da izgleda:


  1. Vjernička republika i Akademska zajednica sklopit će pakt. Taj pakt će Akademskoj zajednici služiti kao osiguranje od eventualnih vjerničkih neprijateljstava. U tu svrhu, obje strane obvezuju se da će redovito razmjenjivati mape u svrhu nadzora nad bazama dokle god je Pakt na snazi. Mi Vjernici smatramo da je razmjena mapa je prije svega u akademskom interesu jer tako Akademci imaju uvid i u ona vjernička područja koja nisu na mapi. Isto bi, doduše, moglo vrijediti i za Vjernike, no budući da su oni u boljoj poziciji jer imaju uvid u akademske datalinkove, vjerujemo da ovom točkom Akademci profitiraju.

  2. Akademska zajednica neće ni pod kojim uvjetima dopustiti Socijalističkoj zajednici postavljanje njihove vojske na svojemu teritoriju. Akademska zajednica može njima biti u ratu ili paktu, to je njena stvar, ali niti jedan Yangov vojnik ne može biti nazočan na akademskom ozemlju jer će Vjernici to smatrati za cassus belli.

  3. U svim pograničnim bazama prema Vjernicima, Akademska zajednica držat će maksimalno dvije pješačke obrambene postrojbe ili jednu pokretnu, te najviše dva diverzantsko-špijunska tima. Trenutno obrambenim postrojbama smatramo one koje imaju najviše ručno naoružanje i po volji jak oklop. Vjernička republika obvezuje se na svojim pograničnim bazama prema Akademiji, osim u Novom Jeruzalemu, držati najviše jednu obrambenu, jednu napadačku i dvije diverzantske postrojbe.

  4. Postrojbe vjerničke republike trenutno napuštaju tlo Akademske zajednice. Za uzvrat, Akademska zajednica isporučit će Vjernicima Doktrinu fleksibilnosti. Vjernici će to prvom prilikom nadoknaditi kada dođu u posjed neke tehnologije koju Zajednica nema te će joj tu tehnologiju odmah predati.

  5. Budući transferi tehnologije bit će omogućeni od strane Akademije pod istim uvjetima kao i za druge frakcije, a to su: ''…energetskim kreditima ili razmjenom tehnologija koju saveznik nema. Razmjena se uvijek vrsi po principu 1:1, tehnologije nemaju razlicitu vaznost, ma sto mi mislili. Cijena energetskih kredita jest: 20 za tehnologiju LVL1, 30 za LVL2, 45 za tehnologiju LVL3, te 60 za LVL4. O cijenama za tehnologije visih nivoa ce se pregovarati kad te budu otkrivene.''

  6. Obje strane suzdržat će se od bilo kakvog daljnjeg djelovanja šijuna i diverzanata.

  7. Sadržaj ovog pakta bit će objavljen na Planetarnom vijeću.


Akademska zajednica ne slaže se s točkom 2. Dok traje takvo stanje, mi Vjernici ne možemo povuči našu vojsku s Akademskog tla. Prvi nećemo pucati, ali ćemo smatrati akademsko tlo područjem djelovanja naših špijuna i hakera. Istodobno, inzistiranje akademika Zaharova baš na toj točki daje povoda dodatnoj sumnjičavosti glede pravih ciljeva pakta Akademske i Socijalističke zajednice.

Sestra Miriam

Post je objavljen 26.05.2009. u 09:52 sati.