Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gutanzaniji

Marketing

Pauza

Radi očekivanja prinove u obitelji, napraviti ćemo pauzu u Tanzaniji i na 3 mjeseca se preseliti u Njemačku. Zašto ne porod u Tanzaniji ? Jer može biti više nego avanturistički. Priča jedne poznanice prilikom poroda u Dar Es Salaamu: tijekom poroda u jednom trenutku je nestalo struje a generator nije se pokrenuo pa doktorica u prvim sekundama nije mogla reći spol djeteta. (Naravno, moglo se napipati ali to u tom trenutku nije prioritet, zar ne ?) Priča druga je jednostavnija: upoznali smo njemačku obitelj sa Zanzibara čija se kćerkica rodila u našoj kući, u sobi za goste, prije tri godine...

Važan podsjetnik: ukoliko dođe do bilo kakvih komplikacija, najbliža ozbiljna bolnica je u Nairobiu u Keniji. Dakle AMREF, zrakoplov u DSM (cca 1,5 sat) pa nazad u Nairobi (još 1,5 sat)... Kome još nije dosta, molim pročitati knjigu "Bijeli Masai" (ili pogledati film). Postoji scena sa AMREFom...

Povratak u Europu je bio Swissom preko Nairobia do Züricha noćnim letom trajanja otprilike 9 sati.



Zračna luka DSM

Zračna luka u Dar Es Salaamu je mala (manja od splitske ili dubrovačke). Prostor prije ukrcavanja - neizostavni duty free i suvenirski shopovi u pozadini.




Zračna luka Zürich

Ispijajući kavu ujutro u ziriškoj zračnoj luci osjećaj civilizacije je bio upečatljiv i provlačio se kroz cijelo tijelo (zajedno sa kavom).


Kada čovjek napravi rezime 9 mjesečnog boravka u istočnoj Africi, jednostavno biva sretan "postojećim" u Europi (ili nekoj zapadnoj zemlji), odnosno čak i u Hrvatskoj. Turistički posjet je jedna sasvim drugačija priča od one o životu u Africi, za što ću vas opet uputiti na knjigu ili film "Bijeli masai".

PS Već su me prijatelji podbadali kako prinova neće imati Tanzanijsko državljanstvo - nekako sam sretan zbog toga...

Post je objavljen 25.05.2009. u 13:12 sati.