Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/everest-hrvatica

Marketing

IRIS, DARIJA I VEDRANA U BAZNOM LOGORU, ENA I MILENA U LOGORU 2

Ekspedicija se bliži kraju. Danas iza deset ujutro iz Ledenog slapa iz magle koja je obavila donji dio Mount Everesta, pojavile su se Darija i Iris Bostjančić i Vedrana Simičević. Već prije prema njima je krenuo naš treći Pemba (pomoćnik u kuhinji) s loncem čaja koji je beskrajno razveselio djevojke. Odbor za doček sastavljen od nas ostalih naoružao se opet loncima, balonima, ali najviše sa srcima punih sreće i emocija. Još daleko na ledenjaku cure su vriskale, pjevale i kada smo se konačno sastali veselju i zagrljajima nije bilo kraja. Putem kroz Bazni logor, pozdravljali su nas i čestitali članovi ostalih ekspedicija i mnogi Sherpe. U našem logoru sada je jako veselo, no ono glavno dolazi tek kada se sutra svi okupimo. Da se taj današnji silaz ne bi razlikovao od onih ovih dana, djevojke su putem opet pružile liječničku pomoć, ovog puta jednom Sherpi koji je isčašio zglob te mu sanirale ozljedu, da može nekako sići u logor.

Nedostaju Ena i Milena koje su se za šest sati bez problema spustile s Južnog sedla u Logor 2 gdje su ih dočekale Lana i Sunčica. Njih četiri krenut će sutra rano ujutro i trebale bi doći u Bazu isto oko deset sati. Umorne su, osjećaju se dobro, malo su promukle, ali kako je rekla Ena, gladne su kao vukovi. U Logoru 2 imamo kuhara koji će sada dati sve od sebe da skupe snagu za sutrašnji silaz.

Naš daljnji plan malo se razlikuje od onog napisanog neki dan. Prema Kathmanduu krenut ćemo dan ranije i to 25.5. kako bi naši Sherpe bez nas na miru spremili svu opremu i srušili Bazni logor. U Namche Bazaru spavati ćemo dvije noći, zatim zajedno sa Sherpama nastavljamo prema Lukli, a ako nadolazeći monsun dozvoli u Kathmandu letimo 29.svibnja. Vrijeme je sve lošije i s današnjim danom, sezona uspona na Everest s nepalske strane je najvjerojatnije završena. Uhvatili smo izgleda jedan od zadnjih vlakova za vrh, imali smo i sreće, no ona je samo bila točka na i, na naših 14 mjeseci priprema za najviši vrh svijeta. Sagarmatha čuvaj nas još sutra, ali i sve one dane dok ne dođemo u Hrvatsku.


Post je objavljen 22.05.2009. u 09:54 sati.