Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Garmin Forerunner 305

Za rođendan, a to je već davno, sretan dobio sam Garmin Forerunner 305.
Ovim putem se zahvaljujem svojim najdražima, koji su prepoznali moju želju i usrećili me s tim poklonom. Odmah im se i ispričavam, jer s velikim kašnjenjem objavljujem ovu zahvalu.

Uređaj je poznat mnogim trkačima, onima kojima nije, dajem link.
Neću opisivati njegove mogućnosti, nego bih želio istaknuti neke prednosti u odnosu na prethodni uređaj koji sam imao, te neke feature koji su me oduševili.

Jedna od prvih mogućnosti koja mi se je svidjela je GPS, odnosno mogućnost da mogu vidjeti gdje sam trčao, a to mi je posebno zanimljivo zbog treking utrka i gubljenja na njima. Na Risnjaku je najzanimljiviji dio izgubljen, no, na Velebitu je baš lijepo pokazao kuda sam išao i dao mi puno interesantnih podataka, npr. o dužini staze, usponu, brzini na određenim dijelovima, spajanje tih podataka s kartom,...
Također ima mogućnost podešavanja prikaza za različite sportove i različite potrebe. Jednostavnim prolaskom kroz prikaze mogu vidjeti ukupnu dužinu staze, dužinu trenutnog kruga (lap), ukupno vrijeme, vrijeme u zadnjem krugu (lapu), visinu, uspon, broj otkucaja srca, trenutnu brzinu u km/h i min/km, potrošnju kcal,... Volim analizirati podatke, pa me to sve dodatno zabavlja. Naravno, ovo je posebno dobro, kada trčim po nekoj novoj stazi, na kojoj ne znam udaljenost, a i pratim brzinu kretanja.
Jedna od zgodnih mogućnosti je AUTOLAP, mogućnost gdje on sam "okida" lapove, nakon što prvi puta označim da je to početak kruga. Korisno je jer trčim i bicikliram na kružnoj stazi na Jarunu.
Sviđa mi se i opcija Multisport, pa u istom treningu imam podatke za trčanje i bicikliranje. Sve to mogu "spustiti" na komp i zabavi nema kraja.

Postoje i druge mogućnosti koje nisam do kraja istražio, a vrlo privlačna mi je pregled staze po kojoj sam trčao preko Google Mapsa. Primjer dobrog uratka je Mosor Grebening Simulation.

Potrudit ću se da s vremenom uvedem i takav način prikaza staza.


Post je objavljen 24.06.2009. u 23:50 sati.