Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VUKOVARSKI VATROGASCI SPRIJEČILI MILIJUNSKU ŠTETU

VUKOVAR
Piše: Dragana Korpoš

U petak oko 22,15 sati u krugu bivšeg kombinata Borovo planuo je požar na vrećama s recikliranom gumom, odnosno zapalio se granulat guma. Brzom intervencijom vatrogasaca spriječena je velika šteta, s obzirom na to da se u neposrednoj blizini nalazi skladište poduzeća “Boso”.

Nikola Stamatović, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Vukovar, istaknuo je kako je borba s vatrom trajala nekoliko sati. Na skladištu “Bose” plamen je istopio plastiku, no vatrogasci su spriječili širenje požara na kompletno skladište u kojem je smješteno mnogo robe.

Procjenjuje se kako bi u tom slučaju šteta iznosila milijun eura, dok se ovako kreće oko šest tisuća kuna. Vatrogasci su cijelu noć dežurali na požarištu, a u sanaciji su im se pridružili i djelatnici Komunalca, koji su bagerima prevrtali granulat guma koji je dugo tinjao, kako bi spriječili eventualnu pojavu novog požara.

Policija je na mjestu požarišta obavila očevid, a nakon njegovog završetka utvrdit će se što je prouzročilo vatru. Prema prvim informacijama, riječ je o “ljudskom faktoru”, odnosno postoji mogućnost da je požar izazvao odbačeni opušak cigarete. glas slavonije




Post je objavljen 23.05.2009. u 21:00 sati.