Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zrkljubuski1956

Marketing

LJBUŠANKE i BANJALUČANKE JEDINE SVIJETLE TOČKE SEZONE 2008/2009 PREMIJER LIGE ŽENE

Proteklog vikenda završeno je natjecanje u Premijer ligi za žene koje treba što prije zaboraviti, jer su se pojednini čelnici klubova bavili svim i svačim osim rukometom.

Zasluženo titulu prvaka ponijela je ekipa ŽRK BORAC koja je iskoristila igranje ŽRK LJUBUŠKOG u regionalnoj ligi i europskim utakmicama, nakon čega su rukometašice Ljubuškog izgubile nekoliko važnih bodova iako su Borca u Ljubuškom deklasirale sa visokih 11 zgoditaka razlike. Kvaliteta BORCA i LJUBUŠKOG prije svega dolazi do izražaja kada pogledamo Ljestvicu Premijer lige u kojoj je Borac ostvario 9 bodova razlike nad Ljubuškim, dok su ljubušanke imale čak 15 bodova više od trećeporedane ekipe Katarine. Mostarski Zrinjski se bavio dosta svim i svačim, od istjerivanja sudačke (ne)prvade do popuštanje protivnicima u određenim utakmicama kada je bila u pitanju borba za ostanak, ali ipak Mostarke su zauzele visoko 4 mjesto što ne govori o stavrnoj kvaliteti te ekipe nego o tome koliko su nekvalitetne ekipe koje se nalaze ispod njih. Najprijatnije iznenađenje je ipak solidna Ilidža koja je izborila natjecanje u europi i tako preuzela primat u Sarajevu kada je u pitanju ženski rukomet. Željezničar je pokušao svoje neuspjehe na terenu opravdati sudačkim previdima, pa su nakraju hadžićaneke završile bez europe ove sezone iako su jedan dio sezone solidno odradile. Sredinu ljestvice sačuvale su Živinice koje to dobro rade iz sezone u sezonu, dok se u bosansko-hercegovačkoj kuhinji ekipa Goražda najbolje snašla preplivavši olako Neretvu u susretu sa Zrinjskim i tom pobjedom je Goražde osiguralo natjecanje u eliti i iduće sezone. Ova utakmica direktno je utjecala i na konačan rasplet na ljestvici što je dovelo do ostanka Mire i Jedinstva u eliti, dok je popust Zrinjskog u susretu sa Goraždem utjecao da Mostarska Lokomotiva iduće sezeone igra u drugoj ligi, gdje joj je realno i mjesto. Posljednje mjesto na ljestvici zauzela je Knežopoljka koja je nečasno završila sezonu ne odigravši posljednji susret XXII kola PLŽ.

Šta na kraju reći za ligu u kojoj su igračice poput Pehić i Klinac nositelji rukometnih zbivanja, što reći za budućnost kad osim Ljubuškog i Katarine nitko ne posjeduju selektirane mlađe dobne skupine...To su pitanja na koja će teško ko uspjeti odgovoriti...

admin!!!

Post je objavljen 24.05.2009. u 14:32 sati.