,nepoznatizagreb.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

"Mazivom protiv vandala"

Sigurno ste čuli za sve one akcije "Sportom protiv droge", "Edukacijom protiv pušenja", "Ovim protiv onog" itd itd itd ... e, čini se da je krenula i nigdje još publicirana akcija "Mazivom protiv vandala"! wink


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

Naime, u parkiću s dječjim igralištem pored moje zgrade ekipa iz "Zrinjevca" je pred koji dan postavila znakove zabrane boravaka pasa na igralištu. I ništa tu ne bi bilo neobično da čitav znak, od štange koja ga drži pa do čitavog okvira, nije debelo premazan nekom gadnom masti (liči pomalo na onu "totnu" mast za ležajeve, ali je ova svijetlije boje). Razmišljao sam čemu li bi to moglo služiti i onda mi je palo na pamet da možda tako sprečavaju vandale da kradu i uništavaju znakove - ta tko bi htio dirnuti tako nešto gadno!
Jasno, svatko može lako "s predumišljajem" maknuti znak - ode u ljekarnu, kupi kirurške rukavice za pola kune par i makne znak ... no, vjerujem da im puno više štete i krađa znakova desi spontano nego planirano pa je valjda ovo ipak neka pomoć.

Kaj vi mislite?

(već sam razmišljao i da je ta mast možda sredstvo zaštite znakova protiv pseće mokraće, sigurno mnogi znal služi baš kao pseći pisoar ???)

Za kraj, evo jednog nenamazanog znaka (malo drukčijeg dizajna) snimljenog danas u ulici Brešćenskoga - još uvijek stoji na svom mjestu iako nije pun maziva.


Snimio: Vanja


Post je objavljen 24.05.2009. u 12:44 sati.