Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matejuska

Marketing

Coco, jubin te u oko!

Žena može izgledat neispavano na dva načina. Lipi, i ružni. Lipo nenaspavana je žena koja noć ne odspava zato jer se cilu noć seksala. Ružno nenaspavana žena je žena koja cilu noć nije spavala jer se svađala sa svojin muškin.

E, zato postoji šminka, da bi one žene koje ne prospavaju noć zbog svađe, mogle ipak izgledat ka da su provele noć seksajući se. Međutin, da bi se takvi efekt postiga, žena se triba znat našminkat. E, tu stižemo do moje slabe točke. Kako god ja provela noć, nakon šta se našminkan, uvik izgledan ka da san se cilu noć svađala. Čak i ako san se cilu noć...nisan svađala..

Zato, kad me Danica Cvorović pozvala da s njom odem na besplatnu turu šminkanja i uređivanja u Chanel salon u Splitu, nisan oklijevala niti sekunde. Napokon prilika da se naučin šminkat! A još je salon francuski! Obožavan sve šta je francusko, pa makar to bila i šminka! Francuski jezik, francusku modu, parfeme, hranu, muziku, francuske filmove, francusku kinesku hranu, francuski slavonski kulen i francuski dalmatinski pršut!


Image and video hosting by TinyPic

„Coco Chanel je zasigurno jedna od najutjecajnijih i najinovativnijih modnih dizajnera do današnjih dana. Coco Chanel dala je svijetu mode poznatu malu crnu haljinu, parfem Chanel No5 i klasični osjećaj za stil koji je utjecao na žensku modu tijekom 20. stoljeća. Njezin jednostavan i elegantan dizajn pomogao je u definiciji ženske mode, a Christian Dior za nju je rekao da je sa crnim puloverom i bijelim biserima revolucionirala modu.“

Jedna od uzrečica ove zanimljive žene je bila :"Da bi bila jedinstvena i nezamjenjiva, budi različita"

Odma san svatila da san ja Chanel-žena, jer san skroz različita da različitija ne mogu bit. Naime, nema žene na svitu koja se tako ne zna našminkat ka ja. A i kad se našminkan, judi mi prijatejski savjetuju da ne izlazin iz kuće. Pa sad, ako to nije različito i jedinstveno, onda ne znan šta je!


Image and video hosting by TinyPic

Kad san ušla u salon, zavrtilo mi se u glavi od mirisa parfema i elegancije koja je cilome salonu davala ono nešto od čega se žena osjeća lipom samim tim šta je žensko, čak i prije nego šta stavi na sebe ikakvu šminku i ukras.

Image and video hosting by TinyPic

Kad su nas pitali "Koja će prva", ja san plemenito pustila Danicu, pa ako ona preživi, možda in se i ja pustin u ruke. Dobro, to i nije neka garancija, jerbo je Danica zvir, ta bi brate sve preživila. Dok su nju šminkali, mene su nagovorili na masažu lica, i to mi se toliko svidilo da san ih tila pitat mogu li ja umisto šminkanja i friziranja dobit još dvi ture masiranja, al' mi je bilo malo neugodno pa nisan.

Kad je Danica bila gotova, (šminkanje, frizura), ona Francuskinja Virginie šta je sve i organizirala, gledala je u nju otvorenih usta i promrmljala:"Mislim da će Danica biti novo Chanelovo lice godine!"

Ja san riknila od ljubomore i počela san joj objašnjavat da Danica inače nije tako lipa i da san ja inače lipša i puno mlađa i da inače neman petnajstak kila viška, ni celulita, ni bora, ali da ne znan šta mi je danas. Ma, nisu me šljivili.

Danica je ova desno, kraj nje je Maja, ona šta nas je masirala. Majo, ruke ti se pozlatile!


Image and video hosting by TinyPic

Onda je oni šminker doša po mene, a ja san se pristravila. Mislin, taj čovik, Saša Joković, sa toliko ljubavi radi svoj posal, sa toliko strasti, da se pod njegovim rukama osjećaš kao slikarsko platno koje on ispunjava bojama i sjenama vođen nekom svojom vizijom o tvom savršenom izgledu.

Zato, kad mi je reka:"A sad ćemo malo iščupat obrvice..." a ja vrisnila "Nema šanse!", stvarno nije bilo šanse, mislim, da on odustane.

Pa onda: ".. otvori oči, zatvori oči, otvori, zatvori, otvori, zatvori, otvori..." Počelo mi se mantat i samo san molila boga da ne padnen u nesvist napola našminkana, to bi bila nezgodacija, jel', prava dama se ne onesvišćuje dok nije našminkana kako bog zapovida.

- Taaako...- zaneseno će Saša, - a sad ćemo nalijepiti trepavice...-
- E bogami neš!- vrisnen ja opet uspaničeno.
- E bogami hoću - odlučno će Saša
- Neeeeću umjetne trepavice, neeeću!
- Hoćeš, hoćeš - uvjereno će Saša...

10 minuta poslin toga zbunjeno san treptala svojin novin trepavicama strepeći da ako malo jače trepnem da ću odletit, a mlađahni Saša je raznježeno gleda u mene, ponavljajući "aaaaa, lijepo, lijepo, lijeeepo!"

Kroz glavu mi prođe " Kvragu, napokon se pojavi muškarac koji od mene napravi ženu, ali mlađi je od mene najmanje dvadeset godina! Aj sudbo kleta!"

I šta ću vam više pričat, na kraju san bila skroz šarmirana i zaigrana ...Livo od mene je modna urednica Cosmopolitana, Vanja Ljubic, a desno Virginie.


Image and video hosting by TinyPic

Cila ekipa...ja san ona najlišpija

Image and video hosting by TinyPic


Ja i Virginie, objašnjavan joj kako san ja daleko lipša od Danice, samo šta je Danica šarmirala Sašu pa ju je bolje našminka...

Image and video hosting by TinyPic

Ovo san zacenila od smija kad san vidila koliko san bolje od Danice ispala

Image and video hosting by TinyPic

Ja i Ante Pažanin, moj najdraži frizer u životu. The Čarobnjak!

Image and video hosting by TinyPic

Sve u svemu, za bit iskrena, ja san uživala, i u šminkanju, i u ekipi, i u onom dašku Francuske koji su mi donili u Split, i jednoga dana kad postanen slavna i bogata neću ni izlazit iz Chanelovih salona, iako, ka šta se već zna, za razliku od Danice, meni ulipšavanje nije takoreć ni potribno, jel'te.....:)


Post je objavljen 24.05.2009. u 09:36 sati.