Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Jos p. Lukinih i MVKO cura - Marija Delija za gradonacelnicu Dubrovnika!

Ovih dana sam od svoje tetkice cula i jos jednu fascinantnu vijest! Palmasica i clanica MVKO Marija Delija bila se kandidirala za gradonacelnicu Dubrovnika na najnovijim izborima, i - ostvarila ne zanemariv broj glasova : ) - kao uvertira u neke buduce pobjede!

Rezultati izbora u Dubrovniku

Image Hosted by ImageShack.us

Marija u Dubrovackom listu

Marija u Slobodnoj Dalmaciji

Marija Delija - Javno

Marija voli Dubrovnik

A sve me to podsjetilo i na nase zajednicke akcije:

Image Hosted by ImageShack.us
Marija uz p. Luku na njegovu imendanu 2004. na Fratrovcu
(ja sam desno uz domacina p. Balatinca)

Image Hosted by ImageShack.us
Marija uz Davora, iza s. Antonije, prigodom jednog od nasih zajednickih posjeta p. Luki u Krapinske...

Podsjetimo se tih vremena u mom starom tekstu i zivotopisu:

"P. Luka, SKAC, Modrave - i Papa

Odmah sam se ukljucila i u mnostvo p. Lukinih tadasnjih aktivnosti, duhovnih vjezbi, meditacija, molitvi srijedom, klanjanja pred Presvetim, humanitarnih koncerata, aktualnih tribina, hodocasca u Medjugorje, dirljivo i dramaticno hodocasce u Vukovar, kao moj prvi susret uzivo s tim napacenim gradom-herojem, ne propustajuci u Palmi ni p. Lukine nezaboravne sv. mise i propovijedi nedjeljom u 12h, na kojima sam redovito i ministrirala, tako iz prve ruke i za samim oltarom upijajuci svu snagu njihovih poruka, cesto s njim i grupicom mladih i u studiju Radio Marije, prigodom tjednih emisija: “Mladi za mlade”, sudjelujuci i pri sluzbenom formiranju SKAC-a – Studentskog Katolickog Centra, te u inicijalnom timu za pokretanje Duhovno rekreativnog kampa za mlade – Modrave, pored Sibenika, preko puta Murtera, gdje sam sljedecih nekoliko godina, svako ljeto bila i animatorica za mlade, kojih svako ljeto tamo bude preko 500, u 10-ak grupa, po tjedan dana, od kojih svaka ima svog svecenika i svoje duhovne animatore.

A tamo su uvjeti doista slicni pravim misijskim - netaknuta priroda, najskromniji uvjeti, bez elektricne energije i pitke vode, koja se s ostalim namirnicama, brodicama doprema s Murtera, a sve puno onog pravog, zdravog duha, pozitivne mladenacke energije i zive Kristove prisutnosti, uz spoznaju – kako nam je doista samo malo potrebno, za ispunjen i kvalitetan zivot i prepoznavanje onih pravih vrijednosti, o cemu nam je govorio i Sveti Otac Ivan Pavao II, pri svom jubilarnom 100. putovanju i pastirskom pohodu uvijek vjernoj Hrvatskoj u lipnju 2003, na susrete s kojim nas je vodio i poticao p. Luka, u Osijek, Rijeku, Zadar i Banja Luku (jedino do Djakova i Dubrovnika, na zalost nisam bila stigla...).

U medjuvremenu, neposredno prije samog pokretanja kampa Modrave, za kojeg je doista sve pripremio, od tehnicke infrastrukture, do duhovnog programa, p. Luka je u lipnju 2003, nekoliko dana nakon sto smo se u Banja Luci zajedno oprostili od Svetog Oca, dozivio tesku prometnu nesrecu, na sam blagdan Srca Isusova, koja nas je sve njegove suradnike i mlade duboko sokirala, potresla i potakla na najdublju i najusrdniju zarku molitvu za njegovo ozdravljenje. On i sam, i dan danas nepokretan, u invalidskim kolicima, i s odredjenim mentalnim poteskocama, pogotovo zadnjih godinu, dvije, ali ziv i djelatan, priznaje kako je bas po snazi te nase molitve, koja mu je i dan danas i te kako potrebna, prezivio komu od 40-ak dana i sve ostalo sto ga je cekalo sljedecih godina.

Opet sam se stjecajem okolnosti, nasla na celu grupe ljudi koji smo mu pomagali, organizirajuci nebrojene molitvene i humanitarne aktivnosti za njega, ukljucivsi nas u Udrugu Molitveni Vijenac Kraljice Obitelji - MVKO, potaknuvsi ga da salje svoje nedjeljne sms propovijedi, otvorivsi mu i njegovu blog stranicu, te pokrenuvsi ponovo svakodnevno sluzenje njegovih svetih misa, tocno 3. godine nakon njegove prometne nesrece, svako popodne u Krapinskim Toplicama.

A mi smo nastavili slijediti znakove vremena: ici na duhovne seminare v. Suca, na Thompsonove koncerte, hodocasca u Medjugorje, i redovito glasovati – protiv Mesica! Braneci tako domovinske interese, nase junacke generale i istinu o domovinskom ratu i predsjedniku Tudjmanu... "

Toliko u tom mom ranijem tekstu...

Stvarno zanimljivo...Jos jedna "p. Lukina cura"...

Upoznale smo se na p. Lukinoj molitvi srijedom (s Daliborom, Robijem, Milviom, Zigom i dr...). Dodatno skompale nakon slucajnog susreta na Sajmu cvijeca...I neko vrijeme bile skoro nerazdvojene...

Isle smo zajedno i za Papom 2003, nakon Osijeka s p. Lukom, ona me nagovorila da idemo njenim autom do Rijeke, a onda ja nju da odemo i do Zadra...Poslije nas je p. Luka poslao na HTV za Mir i dobro, svjedociti o nasem hodocascu...

Za par tjedana su Mariju pozvali i na okrugli stol na HTV-u s dr. Ivancicem i jos nekima, no Marija ih je doista sve zasjenila...Onda sam ju ja nekom zgodom pozvala na Radio Mariju s Daliborom Renicem, i opet je bila izvrsna...

Onda se ona bila zaposlila kod mojih prijatelja u Teatru Gavran, pa smo zajedno organizirale njihovu predstavu za p. Luku u Krapinskim Toplicama...Ona je bila prva kojoj sam govorila o ideji MVKO vjencica za p. Luku, te smo zajednicki dalje organizirale jos 3 MVKO vjencica za njega...

I sad - skoro gradonacelnica Dubrovnika!

Svaka cast i cestitke! Samo tako naprijed!


Post je objavljen 21.05.2009. u 21:10 sati.