Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Bandić: „Ne dižite aute do izbora!“

28. studenog prošle godine objavih post naslovljen „Ah, on je iz Zagore“. U njemu opisah događaj koji se meni i mojem kolegi dogodio ispred zgrade Gradskog poglavarstva u Zagrebu, čuvene „Kockice“.

Nas dvojica nakon što smo obavili posao na jednoj drugoj lokaciji stigli smo ispred „Kockice“ i pozvali ostalo dvoje kolega mobitelom koji su imali sastanak u Poglavarstvu, da ih pitamo da li su gotovi.
- Da, evo upravo smo završili sastanak, stižemo za koji trenutak! – glasio je odgovor.
Obzirom na to, odlučili smo zaustaviti auto u blizini ulaza, iza parkiranih automobila i pričekati ih. Ostavili smo upaljen motor, zadnja vrata automobila otvorena i oboje stali kraj automobila na pločnik, čekajući kolege.

Nije prošlo ni dvije-tri minute kako smo tako stajali kad evo - dolazi „pauk“ i krene prema nama.
- Ovaj je došao po nas – kažem ja kolegi.
Čitatelja kojeg zanima detaljniji opis nastavka upućujem na spomenuti post. Za one malo komotnije samo ću navesti da je pauk zaista došao zbog nas, da je htio odvesti automobil i naplatiti kaznu! Jer se tu, zamislite, zaustavlja službeni (ili „službeni“) automobil gradonačelnika Bandića. Uspjeli smo službenike „pauka“ ipak namoliti da nas poštede pitajući ih kako su tako brzo došli. Upravo su nam javili iz Poglavarstva, bilo je objašnjenje. Znači: netko je zadužen u Poglavarstvu da promatra kroz prozor i promptno javlja kad se netko drzne stati na mjesto predviđenom za automobil NJ.V. Gradonačelnika.

Ovog sam se posta sjetio danas čitajući vijest objavljenu u današnjem "Jutarnjem listu" pod naslovom: „Bandić pauk-službi: Ne dižite aute do izbora!“

Da bi poboljšao svoje šanse u borbi za fotelju NJ.V. Gradonačelnika u drugom krugu, g. Bandić se odlučio za još jedan populistički potez u duhu riječi „najvećeg“ zločinca na ovim područjima koji je navodno rekao: „Pa ne morate se držati zakona ko pijan plota!“
Naravno, g. Bandić opovrgava da se radi o predizbornom poklonu građanima već to naziva „edukativno-preventivnom akcijom Zagrebparkinga“. Prema istom izvoru i policajci, koji na parkiralištu Zagrebparkinga za nepropisno parkirane automobile naplaćuju kazne, potvrdili su da su u ponedjeljak dobili interni dopis Grada kojim se traži veća tolerancija za krivo parkiranje osim za automobile koje se zatekne na mjestima za invalide i na zelenim površinama.

Što će naši političari sve uraditi da bi ostali u udobnim foteljama s pripadajućim sinekurama. Kršit će propise, zakone, dijeliti umirovljenicima 200 kuna a kasnije im smanjiti penzije, kuhati grah s kobasicama i dijeliti po trgovima i parkovima, trenutačno isplaćivati plaće radnicima koji su najavili štrajk glađu u Splitskoj željezari zbog višemjesečne neisplaćene plaće i tako sve redom!

A mi naivni Hrvati kratke pameti opet ćemo glasovati za takve!

Semper contra


Post je objavljen 21.05.2009. u 18:44 sati.