Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Studenti: 32. dan blokade!

32. drugi dan blokade Filozofskog fakulteta u Zagrebu! Pogledajte svježe novosti na blogu slobodnifilozofski. Bio sam jučer na plenumu. Sada je već sigurno, da ova društvena akcija studenata neće biti prekinuta u bliskoj budućnost, čak i ako blokada i ovdje (kao što je ovih dana u Zadru i Rijeci) bude stavljena u stanje mirovanja. Plenum će ostati, mreža akcije koja je istkana tijekom proteklih tjedana na svim hrvatskim sveučilištima nastavit će djelovati, prilagođavajući se novim potrebama dugoročnog djelovanja. Zajahali su tigra i neće sići. wink Filozofski fakulteti Zagreb, a bogami ni oni u Rijeci i Zadru, više nikada neće biti isti! A i drugi će s vremenom zamijetiti, da se nešto promijenilo.

Ministar Dragan Primorac konačno se objavio u javnosti i nešto rekao na ovu temu, prvo u intervjuu "Globusu", zatim jučer navečer na "Radiju 101". Tvrdio je kako nema pojma što ti studenti, koji su eto coppy/paste metode djelovanja iz inozemstva (gdje naravno iza studenata također "netko stoji", jer su studenti naravno generalno poznati kao maloumnici koji se ničemu ne mogu sami dosjetiti), zapravo hoće. Studenti pak svaki dan ponavljaju vrlo jednostavna dva zahtjeva, pa su ih ponovili i u dopisu rečenoj emisiji na Radiju 101:


Prvo: Kada će vlada donijeti uredbu kojom se obavezuje platiti sve školarine za sljedeću akademsku godinu 2009.10.?

Drugo: Kada će pokrenuti proceduru za izmjenu zakona kojim bi se osiguralo potpuno javno financiranje visokoškolskog obrazovanja na svim razinama, na način da prijedlog ide na čitanje najkasnije na prvoj jesenskoj sjednici Sabora?


Dragan Primorac jako se trudio izbjeći kontakt s tim nesretincima koji eto ne znaju što hoće, ali nije sasvim uspio. Jučer su mu napravili sačekušu nijh 20-ak nakon emisije na Stojedinici, pa se toliko zbunio da je i sam počeo vikati "Ostavka, ostavka". rofl

Ministru se zapravo može čak i povjerovati kad kaže, da ovo ne razumije. Na jasne i glasne zahtjeve koji se tiču temeljnih vrednota, na kojima društvo počiva (političke zahtjeve u pravom smislu riječi!) naši političarci nisu navikli - kako sam jednom napisao: razotkriva se da su naši političarci idioti, u Aristotelovom smislu riječi, naime da o politici uopće ništa ne znaju reći. za sada im doduše još to prolazi, pa lebde kao baloni, kao jučer Sanader u Saboru koji na sva pitanja papagajski ponavlja "ja dobio izbore, tko vas jebe!". Dok ne puknu.

Čitam danas "poučno-zabavne novine", naslovljene "Pet do 12", koje su studenti dizajna dizajnirali imitirajući izgled novina "24 sata", tiskan je u 10.000 primjeraka pa se danas dijeli na ulicama.

Evo nekih naslova i vijesti: "Troškovi misije u Afganistanu" (250 milijuna kuna ove godine), "Hrvatska će izdvojiti čak 15 milijardi kuna da bi modernizirala vojsku", "Todorić dobio više od 125 milijuna potpore", "Nogometnim klubovima država oprašta duh od 700 milijuna kuna", "U šest dvorana za prvenstvo uloženo je 1,5 milijardi kuna"...

Peticiju za pravo na besplatno obrazovanje i dalje možete potpisati u Zagrebu na Jelačić placu, Cvjetnom trgu, Britanskom trgu, Glavnom kolodvoru i u Studentskome centru.



Post je objavljen 21.05.2009. u 15:33 sati.