Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/udrugemiljevci

Marketing

ŽELIMO LJEKARNU NA MILJEVCIMA U SLOBODNOJ PROSTORIJI AMBULANTE




DOPIS POSLAN!!!!!!!

Predmet: Osnivanje podružnice „Ljekarne Drniš“ – zamolba

Molimo naslov da nam sukladno svojim ovlastima pruži podršku za osnivanjem podružnice ljekarničke ustanove za područje miljevačkih sela koja bi bila smještena u praznim prostorijama postojeće ambulante Doma zdravlja Drniš u Drinovcima. U obavljenim dosadašnjim razgovorima s ravnateljem Doma zdravlja Drniš, gosp. Milanom Matićem, postoji spremnost uprave doma zdravlja da se slobodan prostor ustupi za potrebe osnivanja podružnice „Ljekarne Drniš“ koja je kao i Dom zdravlja Drniš u vlasništvu Županije.
Ovim putem želimo istaknuti da na području sedam (7) miljevačkih sela (Brištane, Bogatići, Drinovci, Kaočine, Ključ, Karalići i Širitovci) živi oko 1500 stanovnika pretežno starije životne dobi te je njihova prosječna potreba za medicinskim uslugama veća nego ostalog stanovništva. Obzirom da je za područje miljevačkih sela oformljena ambulanta to se do sada potreba za lijekovima i ljekarničkim pripravcima rješavala u ljekarnama u Drnišu (koji je udaljen od najbližeg miljevačkog sela (Kaočine) više od 7 kilometara) ili Šibeniku (koji je udaljen od najbližeg miljevačkog sela više od 25 kilometara). Dakle, nedvojbeno je da sva miljevačka sela koja navodimo, imaju status područja posebne državne skrbi ispunjavaju odredbe iz članka 6. Pravilnika o uvjetima za određivanje područja na kojem će se osnivati ljekarne („Narodne novine“, broj 26/07).
Isto tako, nedvojbena je i ekonomičnost otvaranja podružnice ljekarničke ustanove koju određuje ne samo broj osiguranih osoba već i činjenica da bi dio korisnika lijekova i ljekarničkih pripravaka svoje potrebe zadovoljavao u navedenoj podružnici u Drinovcima umjesto što to do sada čini u Drnišu ili u Šibeniku. Uzme li se u obzir i relativno slaba povezanost miljevačkih sela javnim prijevozom s gore navedenim gradovima više je nego jasno da se mnogi žitelji moraju za prijevoz snalaziti na razne načine. Napominjemo, da tijekom ljetne sezone na području miljevaca boravi veći broj posjetitelja NP „Krka“ bilo da dolaze organizirano ili individualno te koje zbog različitih potreba (ubodi insekata, infekcije, alergije i sl.) za najosnovnijim pripravcima moramo upućivati u ljekarne u Drniš ili Šibenik, a što bi otvaranjem podružnice ljekarničke ustanove oni svoje potrebe u buduće mogli bi zadovoljiti u Drinovcima.
Nadamo se da smo ovim presjekom razloga i potreba žitelja miljevačkih sela, uspjeli Vam predočiti opravdanost otvaranja podružnice „Ljekarne Drniš“ te Vas molimo da se svojim autoritetom zauzmete kod uprave „Ljekarne Drniš“ i Doma zdravlja Drniš kako bi se našao „zajednički jezik“ i pristupilo realizaciji otvaranja podružnice.


Post je objavljen 21.05.2009. u 14:50 sati.