Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framatrsat

Marketing

Susret katoličke mladeži riječke nadbiskupije-Novi Vinodolski, 16.5.2009.

Prošle subote mi framaši sudjelovali smo u još jednom važnom događaju. Nas dvadesetak okupilo se ujutro u 9 sati na Delti. Obukli smo naše oranž majice kako bi bili prepoznatljivi, te kako bi se vidjelo da pripadamo
Frami Trsat. U autobusu je bilo vruče, no to nas nije omelo da zapjevamo koju pjesmu. Tako su se redale pjesme koje pjevamo na misi, susretu. Uz takvu opuštajuću atmosferu oko 10 sati stigli smo u Novi Vinodolski. Pred
crkvom nas je dočekao njihov župnik, a vjeroučitelj Marin Miletić je održao uvodni govor. Nakon toga smo se uputili u crkvu.
Današnja situacija koja se događa u crkvi, u vezi crkve, te razni komentari nas katolika o crkvi potaknuli su vjeroučitelja Miletića da progovori nešto na tu temu. Nakon toga smo bili podjeljeni u 6 grupa, te je svaka grupu predvodio jedan od vjeroučtelja. Zadatak nam je bio rasprava oko pitanja koje smo dobili, te upoznavanje sa članovima grupe. Sve grupe imale su slična pitanja. Da li naši postupci i grijesi mogu utjecati na druge?
Svaka grupa imala je svog predstavnika, te su predstavnici grupa na kraju iznosili dojmove iz svoje grupe.
Svi smo se složili oko dvije situacije. Ako ja vidim da netko nekome želi nešto loše učiniti a pri tome ništa ne poduzima iako sam na tom mjestu prisutan ja sam također kriv kao i onaj koji to čini.
Druga situacija koju možemo danas često vidjeti - čovjek je imao prometnu nesreću, ili mu nije dobro, pa je sjeo na pod. U tom trenutku većina nas se pravi kao da se ništa ne događa i prođe pokraj te osobe bez da mu priđe i upita kako vam mogu pomoći?
Lijepo je što smo se mi mladi složili oko toga i što ćemo u takvim situacijama pomoći drugima i biti primjer ostalim ljudima koji takve situacije samo promatraju. Nakon ove rasprave imali smo sat vremena slobodno, pa se većina mladih uputila na korzo na piće. u 13.30 sati bila je misa koju je predvodio riječki nadbiskup Ivan Devčić. Bilo je lijepo vidjeti punu crkvu mladih. To se uistinu rijetko događa, no eto ima još uvijek mladih koji su spremni doći na ovakve događaje i pokazati da im je stalo do crkve i Krista.
Poslje mise uputili smo se u društveni dom gdje su nas dočekali sokovi i sendvići. Nakon zakuske počeo je zabavni-glazbeni program. Par njih iz Rijeke otpjevali su nam par pjesama, a nakon toga su išle karaoke. Opet je vjeroučitelj Miletić preuzeo mikrofon te je krenula pjesma. Thompsonove pjesme Ivane Pavle II, Geni kameni, Lijepa li si, Neću izdat ja u izvedbi vjeroučitelja Marina Miletića večinu su podigle na noge u dvorani. Raspjevani i okrepljeni duhovnom hranom uputili smo se u Rijeku. Na povratku je naš bus imao klimu, no ni to nas nije omelo da zapjevamo koju framašku pjesmu jer smo vesela družina.

post napisao: Domagoj Brozičević wink smijeh




Post je objavljen 20.05.2009. u 12:37 sati.